2009, anul catastrofelor ieftine: doar 50 mld. $ pierderi

Postat la 29 decembrie 2009 9 afişări

Catastrofele naturale din acest an au generat costuri de circa 50 de miliarde de dolari, un sfert faţă de nivelul de la sfârşitul lui 2008, potrivit estimărilor prezentate marţi de grupul de reasigurare Munich Re.

Munich Re, cel mai mare grup de reasigurare din lume după venituri, a arătat într-un raport că, în timp ce costurile catastrofelor naturale din acest an se plasează cu mult sub media de 115 miliarde de dolari pe an a ultimilor 10 ani, trendurile indică o creştere a incidenţei şi violenţei dezastrelor meteorologice.

Pierderile asigurate, respectiv costurile care trebuie suportate de companiile de asigurare şi reasigurare, sunt estimate la circa 22 miliarde dolari, mai puţin de jumătate faţă de valoarea de anul trecut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
catastrofe,
asigurari,
pierderi
/actualitate/afaceri/2009-anul-catastrofelor-ieftine-doar-50-mld-s-pierderi-5226297
5226297
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.