"Afacerea Tapie": Christine Lagarde este audiată de Curtea de Justiţie a Franţei

Postat la 23 mai 2013 30 afişări

Directorul executiv al FMI Christine Lagarde se află la Paris, unde este audiată de Curtea de Justiţie a Franţei privind aprobarea, în 2007, când ocupa funcţia de ministru de Finanţe, a unei plăţi de aproximativ 400 milioane euro către un om de afaceri apropiat fostului preşedinte Nicolas Sarkozy.

"Afacerea Tapie": Christine Lagarde este audiată de Curtea de Justiţie a Franţei

 Lagarde răspunde joi întrebărilor magistraţilor de la instanţa franceză responsabilă de anchetarea neregulilor la nivel ministerial, potrivit BBC.

Şeful FMI, fost ministru de Finanţe al Franţei în timpul administraţiei Sarkozy, susţine că soluţia aleasă în privinţa litigiului cu controversatul om de afaceri Bernard Tapie era cea mai bună opţiune la acea dată.

În urma audierilor, magistraţii ar putea hotărî începerea unei investigaţii oficiale privind decizia lui Lagarde, contrar sfaturilor consilierilor din minister, de a utiliza arbitrajul pentru a soluţiona un litigiu vechi dintre fosta bancă de stat Credit Lyonnais şi Tapie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afacerea-tapie-christine-lagarde-este-audiata-de-curtea-de-justitie-a-frantei-10896484
10896484
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.