Aerul din oraşul Sibiu, „curăţat” cu filtre instalate pe străzi

Autor: Andreea Tobias Postat la 20 octombrie 2020 198 afişări

Filtre de aer sunt instalate în zonele intens circulate ale oraşului Sibiu pentru a curăţa aerul. Ideea preluată de Primărie a aparţinut unui sibian.

Aerul din oraşul Sibiu, „curăţat” cu filtre instalate pe străzi

În cadrul programului de bugetare participativă 2019, un sibian a propus un proiect care prevedea instalarea unor filtre de aer în zonele intens circulate ale oraşului pentru a curăţa aerul.

Primăria Sibiu anunţă că implementează acest proiect şi urmează să instaleze într-un proiect pilot 6 astfel de dispozitive pe bulevardul Corneliu Coposu.

Direcţia Tehnică a căutat cea mai bună soluţie ce poate fi adaptată şi poate funcţiona în Sibiu. Biofiltrele propuse nu se potriveau din punct de vedere al climei, dar s-a identificat un dispozitiv similar.

„Vom instala în această săptămână 6 filtre speciale care curăţa aerul prin absorbţia unor particule nocive generate de traficul auto. Aceste dispozitive vor fi instalate pe bulevardul Corneliu Coposu, una dintre cele mai tranzitate artere din oraş, creând astfel o perdea de protecţie pentru parcul dintre str. Gimnasticii şi bulevardul Coposu. Dacă proiectul va genera rezultate pozitive, intenţionăm să extindem această soluţie şi în alte zone”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Filtrele achiziţionate au formă cilindrică şi vor fi montate în jurul stâlpilor de iluminat public, fiind conectate la reţeaua de electricitate. Acestea vor atrage şi vor reţine prin ionizare particule nocive fine, aflate în suspensie în aer, care dăunează sănătăţii. Filtrele sunt uşor de întreţinut şi sunt confecţionate din materiale rezistente, ceea ce le face durabile.

Pentru a măsura eficienţa acestor filtre, împreună cu acestea au fost cumpărate şi două staţii de măsurare a calităţii aerului din punctul de vedere al tipului de particule pe care dispozitivele le curăţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aer,
curăţare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.