AEP propune instituirea votului electronic şi cel prin corespondenţă până la alegerile prezidenţiale

Postat la 30 mai 2019 59 afişări

Preşedintele AEP, Constantin Mituleţu-Buică, a propus înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional în vederea intoducerii votului electronic şi cel prin corespondenţă până la alegerile prezidenţiale. El propune, de asemenea, eliminarea din secţiile de votare a listelor electorale tipărite.

AEP propune instituirea votului electronic şi cel prin corespondenţă până la alegerile prezidenţiale

Propunerea a fost iniţiată în cadrul unei întâlniri a preşedintelui AEP cu reprezentanţii instituţiilor naţionale cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

„În data de 29 mai 2019, ora 10:00, la sediul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a avut loc, sub conducerea preşedintelui Autorităţii, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, ultima întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor naţionale cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, asigurarea securităţii cibernetice şi protecţia datelor cu caracter personal, în vederea punerii în aplicare a prevederilor Recomandării Comisiei Europene C (2018) 5.949 din 12 septembrie 2018 privind reţelele de cooperare în domeniul alegerilor, transparenţa online şi prevenţia incidentelor de securitate cibernetică şi combaterea campaniilor de dezinformare în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2019. (...)

Preşedintele AEP a propus iniţierea, în cel mai scurt timp posibil, a unui grup de lucru interinstituţional care să păstreze aceeaşi structură şi care să vizeze identificarea soluţiilor de eficientizare a proceselor electorale, în vederea introducerii votului electronic şi/sau prin corespondenţă până la alegerile prezidenţiale din acest an şi a eliminării din secţiile de votare a listelor electorale tipărite”, a transmis AEP, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
propunere,
aep,
alegeri prezidentiale,
vot

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.