Administraţia SUA ar putea anunţa luni noi taxe asupra importurilor din China

Autor: Dan Straut Postat la 16 septembrie 2018 43 afişări

Preşedintele american Donald Trump este aşteptat să anunţe, luni, noi taxe de aproximativ 200 de miliarde de dolari pentru importurile din China, au declarat surse oficiale din Administraţia SUA, citate de Reuters.

Nivelul taxei va fi probabil de aproximativ 10%, afirmă oficialii familiarizaţi cu situaţia. Acest lucru este sub nivelul de 25% pe care Administraţia SUA îl anunţase anterior pentru această posibilă rundă de tarifare.

Tarifele viitoare se vor afla pe o listă de produse care includ produse pentru tehnologia internet şi alte produse electronice, circuite imprimate şi bunuri de consum, inclusiv fructe de mare din China, mobilier şi produse de iluminat, pneuri, produse chimice, materiale plastice, biciclete şi scaune pentru copii .

Nu se ştie dacă Administraţia va scuti, acum, vreunul dintre produsele care erau pe lista anunţată în iulie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.