Administraţia Donald Trump ameninţă cu mutarea trupelor americane din Germania în Polonia

Postat la 09 august 2019 79 afişări

Statele Unite ar putea retrage trupele din Germania pentru a le transfera în Polonia, în contextul în care Administraţia Donald Trump este nemulţumită că Berlinul nu alocă 2% din PIB pentru apărare, informează site-urile germane Tagesschau.de şi T.online.de.

Administraţia Donald Trump ameninţă cu mutarea trupelor americane din Germania în Polonia

Presiunile Washingtonului par să se intensifice înaintea vizitelor pe care preşedintele Donald Trump urmează să le efectueze în Europa în luna august.

"Este într-adevăr ofensator ca lumea să se aştepte din partea contribuabililor americani să plătească 50.000 de militari SUA aflaţi în Germania, în timp ce germanii îşi folosesc surplusul comercial pentru scopuri interne", a afirmat ambasadorul american din Germania, Richard Grenell, citat de agenţia DPA.

Anterior, ambasadorul SUA la Varşovia, Georgette Mosbacher, a declarat, prin Twitter: "Polonia îşi îndeplineşte obligaţia în cadrul NATO de a aloca apărării 2% din PIB. Germania nu face acest lucru. Am saluta o decizie de transferare a trupelor americane din Germania în Polonia".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
germania,
donald trump,
trupe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.