Acuzaţii grave din Seul: Coreea de Nord ar fi atacat cibernetic Pfizer pentru a obţine informaţii legate de vaccin

Autor: Alex Ciutacu Postat la 16 februarie 2021 249 afişări

Acuzaţii grave din Seul: Coreea de Nord ar fi atacat cibernetic Pfizer pentru a obţine informaţii legate de vaccin

Coreea de Nord a atacat cibernetic Pfizer pentru a obţine informaţii legate de vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de gigantul american, precum şi legate de tratamente împotriva bolii, au anunţat parlamentarii sud-coreeni, după ce au fost informaţi de serviciile de informaţii ale ţării, potrivit Bloomberg.

Agenţia sud-coreeană a lansat informaţia marţi, în timpul unei şedinţe cu o comisie parlamentară, care a avut loc cu uşile închise, au anunţat parlamentarii.

„Pfizer a fost atacată cibernetic”, a declarat Ha Tae-keung, un parlamentar din opoziţie care face parte din comisia menţionată.

Gigantul Microsoft a anunţat în luna noiembrie că mai mulţi atacatori cibernetici din Coreea de Nord şi din Rusia au atacat şapte companii proeminente care lucrează la dezvoltarea unor vaccinuri şi unor tratamente pentru Covid-19.

Pfizer şi partenerii săi germani de la BioNTech a anunţat mai târziu că o serie de documente legate de dezvoltarea vaccinului au fost ţinta unui atac cibernetic ce a vizat Agenţia Europeană a Medicamentelor – adăugând că sistemele lor nu au fost compromise.

În timp ce Coreea de Nord declară la nivel oficial că nu a înregistrat niciun caz de Covid-19, mai mulţi oficiali americani şi japonezi sunt de părere că este imposibil ca ţara să fi trecut de pandemie fără nicio infectare.

Economia Coreei de Nord este la pământ, întrucât pandemia a forţat ţara să oprească mare parte din comerţul pe care îl derula legal cu partenerul său comercial, China – ceea ce a aruncat economia în cea mai gravă recesiune din ultimele două decenii, potrivit Fitch Solutions.

Comerţul Coreei de Nord cu China a scăzut cu 99% în T4 2020, de la an la an, conform serviciilor de informaţii de la Seul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.