Acţiunile companiei Aryzta, care produce chiflele pentru McDonald`s au primit un vot de încredere din partea investitorilor şi au înregistrat o creştere de 30%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 01 octombrie 2018 64 afişări

Acţiunile companiei Aryzta, care produce chiflele pentru McDonald`s au primit un vot de încredere din partea investitorilor şi au înregistrat o creştere de 30%

Acţiunile companiei Aryzta AG au înregistrat o creştere record astăzi după ce producătorul elveţian de chifle a prezentat estimări de creştere pentru prima data în ultimii patru ani, predicţiile fiind alimtentate de reducerile de costurile şi de emisiunile de obligaţiuni demarate pentru a reduce datoria, potrivit Bloomberg.

Astfel, acţiunile Aryzta AG erau în creştere luni la ora 14.00 cu 30%, la circa 12,7 dolari per acţiune la o capitalizare de piaţă de circa 1,4 miliarde de dolari.

Încrederea investitorilor a fost susţinută de acţiunile preşedintelui companiei, Gary McGann, care a setat anul trecut o ţintă de reducere a costurilor cu 1,2 miliarde de dolari.

Creşterea este cea mai mare înregistrată vreodată de la formarea companiei Aryzta în urmă cu un deceniu. În ultimii zece ani datoriile companiei, care produce chifle pentru lanţul de restaurante McDonald`s, au crescut constant, alimentate de apetitul pentru achiziţii al fostului CEO, Owen Killian, care încheiat peste 10 tranzacţii de achiziţie în încercarea de a se extinde.

Compania a anunţat luni că se aşteaptă la creşteri mari, de o singură cifră, la nivelul EBITDA. Această perspectivă vine după ce EBITDA companiei a scăzut cu 28% din iulie 2017 până în iulie 2018, apropiindu-se de predicţia de scădere, de 30%.

Aryzta estimează reduceri de costuri cu până la 40 de milioane de euro pentru anul acesta, în urma procesului de automatizare prin care trece în prezent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
actiuni,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.