Cât trebuie să scoată din buzunar studenţii pentru un loc în campusurile private

Autor: Andra Stroe Postat la 30 septembrie 2018 70 afişări

Una dintre principalele griji ale studenţilor la început de an universitar este locul în care se vor caza. Arcca, cel mai mare operator de campusuri private din România, pune la dispoziţia studenţilor peste 2500 de locuri de cazare. Cât costă un loc în campusurile private din Capitală?

Cât trebuie să scoată din buzunar studenţii pentru un loc în campusurile private

Campusurile Arcca sunt localizate în trei zone din Bucureşti (Pajura, Vitan şi Titan), iar împreună însumează nu mai puţin de 2500 de locuri de cazare. În campusurile Arcca, tarifele pornesc de la 123 de euro de persoană, pe lună, pentru un loc în camera triplă standard şi de la 158 de euro de persoană, pe lună, pentru un loc în camera dublă standard. În acest tarif sunt incluse cazarea, toate utilităţile şi accesul la internet.

Lansat în 2014, proiectul a luat fiinţă din dorinţa de a oferi studenţilor români cazare la standarde superioare, similare celor din ţările din Europa de Vest, fiind gândit împreună cu consultanţi din Oxford, aleşi tocmai datorită experienţei lor în ceea ce priveşte dezvoltarea şi managementul campusurilor studenţeşti, spun reprezentanţii Arcca. Până în prezent, suma totală investită în acest proiect depăseşte 19 milioane de euro.

93% dintre rezidenţii Arcca sunt români, iar 7% provin din alte ţări. Cei mai mulţi dintre locatarii Arcca studiază la Universitatea din Bucureşti (40%), fiind urmaţi de cei de la Academia de Studii Economice (30%). 15% dintre ei sunt studenţi la Politehnică, iar restul, la alte facultăţi.

În ceea ce priveşte judeţele de unde provin, 20% sunt din Prahova, 14% din Galaţi, 13% din Constanţa, 12% din Buzău, 11% din Vrancea, iar restul, din altele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
costuri,
cazare,
studenti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.