Caruselul Tesla: Acţiunile companiei explodează din nou cu 16% după ce autorităţile americane au acceptat să îi permită lui Elon Musk să rămână CEO-ul companiei

Autor: Alex Ciutacu Postat la 01 octombrie 2018 90 afişări

Caruselul Tesla: Acţiunile companiei explodează din nou cu 16% după ce autorităţile americane au acceptat să îi permită lui Elon Musk să rămână CEO-ul companiei

Acţiunile Tesla au înregistrat un boom înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare de luni, după ce fondatorul companiei, Elon Musk, a primit aprobarea organelor de reglementare de a rămâne în poziţia de executiv al companiei şi a reasigurat investitorii că el va conduce în continuare proiectele companiei, potrivit Bloomberg.

În urma acordului încheiat cu SEC-ul, atât Musk, cât şi compania vor plăti fiecare câte o penalizare de 20 de milioane de dolari, iar Musk va fi înlăturat din poziţia de preşedinte al board-ului, cel puţin pentru următorii trei ani.

SEC-ul a încercat iniţial să îl elimine pe Musk atât din poziţia de preşedinte cât şi din cea de executiv pe fondul degringoladei generate pe piaţă de declaraţiile sale cu privire la o potenţială delistare a Tesla de pe Nasdaq.

Astfel, luni la ora 13.20, înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare, acţiunile Tesla erau în creştere cu 16%, la 307,2 dolari per acţiune, după ce au închis şedinţa de vineri cu o scădere de 13,9%, la preţul de 264,7 dolari per acţiune.

Momentan, investitorii aşteaptă ca Elon Musk să livreze pe ţintele de producţie până la sfârşitul celui de-al treilea trimestru, care se termină duminică la miezul nopţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pozitie,
tesla,
actiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.