CRIZĂ de profesori la unica facultate din ţară care pregăteşte specialişti în exploatarea petrolului/ Decanul facultăţii trebuia să se pensioneze de doi ani, dar nu are cine să-l înlocuiască

Autor: Laura Petrescu Postat la 30 septembrie 2018 42 afişări

Universitatea de Petrol Gaze din Ploieşti, cu singura facultate din România care pregăteşte specialişti în domeniul exploatării zăcămintelor de petrol, se confruntă cu o gravă criză de profesori. Până şi decanul facultăţii trebuia să se pensioneze de 2 ani, dar nu are cine să-l înlocuiască.

Universitatea de Petrol Gaze din Ploieşti se confruntă cu o lipsă acută de profesori. Peste 170 de posturi sunt vacante, iar motivul pentru care acestea rămân neocupate este salarizarea, spun cei de la UPG. Cea mai mare criză de cadre didactice, la ora actuală, este la Facultatea de Foraj.

Rectorul Universităţii Petrol Gaze (UPG) din Ploieşti, Mihai Coloja, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la ora actuală 173 de posturi de profesori sunt vacante, alte 264 fiind ocupate. Cea mai mare criză de cadre didactice este la Facultatea de Foraj. Rectorul este de părere că salariile mici din învăţământ îi determină pe mulţi absolvenţi să se îndrepte spre meserii mai bănoase.

“La o parte din facultăţile tehnice ne confruntăm cu o lipsă acută de cadre didactice în condiţiile în care absolvenţii nu mai vor să vină spre învăţământ din cauza salariilor foarte mici. Cea mai mare criză de cadre didactice, la ora actuală, o avem la Facultatea de Foraj unde suntem numai cadre didactice în vârstă. Cei tineri care urmăresc salarii cât de cât decente preferă să se ducă să se angajeze la diferite firme, companii care au nevoie de ei, decât să vină aici pe un salariu de 2000 de lei, net, pe lună”, a declarat Coloja.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNIVERSITATE,
CRIZĂ DE PROFESORI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.