A trăit pe străzi şi a furat cărţi ca să poată învăţa, iar acum ţine discursuri alături de Dalai Lama.

Postat la 01 mai 2018 2450 afişări

Liz Murray a crescut într-un cartier rău famat din New York, dar a reuşit să absolve o prestigioasă universitate şi să devină speaker motivaţional.

A trăit pe străzi şi a furat cărţi ca să poată învăţa, iar acum ţine discursuri alături de Dalai Lama.

Ajunsă la 37 de ani, Murray a povestit pentru cei de la The Guardian că unele dintre cele mai vechi amintiri ale sale sunt legate de părinţii ei şi cum aceştia îşi cheltuiau banii pe cocaină sau heroină, în timp ce ea şi sora sa rămâneau fără mâncare zile de-a rândul. "Mâncam cuburi de gheaţă pentru că mai tăiau din foame", îşi aminteşte Murray. "Într-o seară, am împărţit un tub de pastă de dinţi."

Mama ei spunea, tot timpul, că "viaţa va fi mai bună într-o zi"; când Murray avea 15 ani, mama ei a fost diagnosticată cu HIV şi a murit la scurt timp după.

La 16 ani ajungea să trăiască pe străzi şi să fure mâncare pentru a supravieţui. "Furam însă şi cărţi, le citeam şi mă pregăteam pentru examene pe holul din casa unei prietene", spune Murray.

În ciuda situaţiei sale, tânăra a reuşit să obţină numai note de 10 şi a fost propusă pentru o bursă la Harvard oferită de cei de la New York Times. A absolvit universitatea în 2009 şi a devenit, în scurt timp, un speaker motivaţional de succes. De-a lungul anilor, a participat la evenimente alături de Bill Clinton, Tony Blair sau Dalai Lama.

Liz Murray a aşternut toate aceste lucruri pe foaie, publicând cartea "Breaking Night: A memoir of forgiveness, survival, and my journey from homeless to Harvard". Volumul a apărut în 2010 şi a ajuns imediat pe lista de bestseller-uri a celor de la New York Times.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.