A încetat din viaţă ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Reacţia BOR / Va fi înmormântat conform legislaţiei pentru victimele COVID-19

Postat la 20 mai 2020 355 afişări

A încetat din viaţă ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Reacţia BOR / Va fi înmormântat conform legislaţiei pentru victimele COVID-19

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţa pe secţia de ATI a Institutului Matei Balş din Capitală.

ÎPS Pimen a fost intubat în seara zilei de 1 mai, după ce starea sa s-a înrăutăţit. ÎPS Pimen a fos adus la Bucureşti cu un elicoper MI 8 pe 20 aprilie, alături de un alt pacient aflat în stare gravă

Îps Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a fost intubat în seara zilei de 1 mai, după ce starea sa s-a agravat. ÎPS Pimen a suferit complicaţii pulmonare.

Reacţia BOR

„Înaltpreasfinţitul Pimen a trecut la Domnul.

Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor în ultimii 29 de ani şi al cărui nume, alături de ale altor înaintaşi ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene.

Gândul său mărturisit adesea are azi o reverberaţie aparte: <<Pentru asta am devenit preot. Să învăţ a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El.>>

Conform legislaţiei în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu Covid, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, care, împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, va decide data şi detaliile înmormântării. Mormântul se află la mănăstirea Sihăstria Putnei din judeţul Suceava.

În actuala situaţie, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Preasfinţitul Damaschin Dorneanul”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pimen,
suceava,
arhiepiscop

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.