A distrus o întreagă companie cu o singură linie de cod

Postat la 15 aprilie 2016 1757 afişări

A distrus o întreagă companie cu o singură linie de cod

Acest bărbat a reuşit să-şi distrugă compania după ce a rulat din greşeală o comandă pe serverele sale care a dus la ştergerea tuturor fişierelor. Acea comandă a şters toate fişierele de pe servere care găzduiau site-urile clienţilor, informează Business Insider.

Marco Marsala a folosit comanda de Linux "rm -rf" în timp ce făcea operaţiuni de mentenanţă pe server. "rm" înseamnă şterge, iar " -rf" este o opţiune care-i spune Linxu-ului să şteargă toate fişierele, indiferent dacă se află în uz sau nu. Acest gen de comandă se foloseşte de obicei în interiorul unui document, însă pentru că Marsala nu a precizat niciun document, comanda a şters toate fişierele de pe server.

Mai mult, acea comandă a avut acces şi la backup, care a fost şi acesta şters. 

Marco Marsala s-a dus pe un forum pentru a cere ajutorul celor de acolo, însă nu a avut noroc. "Îmi pare rău să-ţi spun dar compania ta e moartă", a răspuns un utilizator. "Nu ai nevoie de sfaturi tehnice, ai nevoie să vorbeşti cu un avocat", a spus un altul.

Nu ar fi fost posibil să se întâmple aşa ceva, dacă Marsala ar fi implementat nişte măsuri de securitate. Acea comanda nu ar trebui să ruleze fără a fi specificat un folder.

Compania găzduia aproximativ 1500 de website-uri pe serverele sale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-distrus-o-intreaga-companie-cu-o-singura-linie-de-cod-15259634
15259634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.