A apărut soluţia pentru persoanele care suferă de daltonism - VIDEO

Postat la 18 august 2015 1484 afişări

Arată ca o pereche de ochelari obişnuiţi, însă efectul este altul. EnChroma a creat ochelari speciali care ajută persoanele ce suferă de daltonism să perceapă corect culorile.

Daltonismul este cauzat, de cele mai multe ori, de lipsa unuia sau mai multor tipuri de celule cu con. Iar asta îi face să distingă culorile unele de altele (mai ales roşul de verde). Majoritatea oamenilor este tricromată, adică au celule cu con ce "văd" pigmenţi roşi, verzi şi albaştri.

Ochelari au fost creaţi cu intenţia de a fi folosiţi de către chirurgi pentru a-şi proteja ochii de laser, dar acum compania îî vinde pentru daltonişti.

Sticla ochelarilor conţine un filtru care absoarbe lumina unde spectrele de culoare se suprapun, separând culorile. Rezultatul este o "amplificarea culorilor", care îi permite unei persoane ce suferă de daltonism să distingă culorile mai clar.

Produsul este un succes şi a fost testat de mulţi oameni care au văzut pentru prima oară nuanţele de culoare, verdele peluzei sau oranjul apusului de soare.

Vezi cum reacţionează oamenii când vad pentru prima dată culorile cu adevarat. Clip realizat de Valspar realizat în parteneriat cu EnChroma.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-aparut-solutia-pentru-persoanele-care-sufera-de-daltonism-video-14679072
14679072
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.