Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de către McDonald's a trei restaurante din Braşov

Autor: Andrei Mazurchievici Postat la 17 august 2015 125 afişări

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care McDonald's preia trei restaurante de tip fast-food din Braşov, operate până în prezent sub franciză, a anunţat luni autoritatea de reglementare.

Cele trei unităţi - DT, Postăvarul şi Carrefour Braşov - erau deţinute de Adrian Daneş şi Adrian Restaurante SRL.

Analiza Consiliului Concurenţei a arătat că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

McDonald’s, având ca obiect principal de activitate operarea de restaurante, a fost înfiinţată în România în anul 1994. În prezent, McDonald’s deţine în România 67 de restaurante în 21 de oraşe, din care 32 de restaurante în Bucureşti. Dintre cele 67 de restaurante, şapte funcţionează în regim de franciză, fiind operate de cinci parteneri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MCDONALD'S,
CONCURENŢĂ,
PRELUARE
/actualitate/consiliul-concurentei-a-autorizat-preluarea-de-catre-mcdonald-s-a-trei-restaurante-din-brasov-14678037
14678037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.