97,5% dintre IMM anticipează că plata defalcată a TVA va avea efecte negative asupra activităţii lor

Postat la 18 septembrie 2017 149 afişări

Noul sistem de plată a TVA şi capacitatea extrem de slabă a autorităţilor fiscale de a-l gestiona la nivel naţional vor conduce la blocaje financiare şi costuri de finanţare mai mari pentru multe companii, în special pentru IMM, iar problema evaziunii fiscale nu va fi rezolvată, este opinia RBL.

97,5% dintre IMM anticipează că plata defalcată a TVA va avea efecte negative asupra activităţii lor

Companiile vor fi expuse la penalităţi excesiv de mari din cauza lipsei implementării din timp a unor măsuri de ajustare a software-urilor contabile şi de facturare, a deschiderii şi urmăririi noilor conturi de TVA prin Trezorerie sau prin intermediul băncilor care vor opera cu astfel de conturi sau a urmăririi zilnice a încasărilor şi plăţilor, se arată într-un comunicat a organizaţiei non-profit Romanian Business Leaders (RBL).

“Noul sistem de plată defalcată a TVA va bulversa major economia sănătoasă - pe a cărei bună funcţionare se bazează atât creşterea economică din 2018, cât şi viitorul buget de stat. Ce nu va rezolva noul sistem e problema de fond - evaziunea fiscală - pe care Guvernul o invocă pentru a motiva introducerea plăţii defalcate a TVA.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.