9% din traficul de internet în România este generat de dispozitivele mobile

Autor: Ioana Matei Postat la 09 ianuarie 2015 87 afişări

9% din tot traficul de internet din România se genereaza de pe dispozitive mobile, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare şi consultanţă Gemius. Traficul mobil din România este mai scăzut în decât cel din Europa Centrală şi de Est, care a ajuns la 10%, cu 7% mai mult decât nivelul înregistrat în 2012.

9% din traficul de internet în România este generat de dispozitivele mobile

Ritmul de creştere pentru traficul de internet de pe mobil în regiune a fost extrem de rapid în ultimii doi ani, ţinând cont că în 2012, acesta reprezenta 3% din traficul total de internet din Europa Centrala si de Est, potrivit Gemius. 

Ţara cu cel mai ridicat procent de trafic mobil este Croatia, unde in Iunie 2014, peste 20% din toate afisarile de pagina au fost generate prin intermediul dispozitivelor mobile. Lituania, Slovacia, Serbia, Turcia, Macedonia si Estonia inregistreaza de asemenea valori peste media din regiune. Pe de alta parte insa, o serie de tari figureaza cu un trafic mobil relativ scazut: Romania, Bulgaria si Rusia (9%), Belarus (9%), Ucraina (5%) si Moldova (1%).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/9-din-traficul-de-internet-in-romania-este-generat-de-dispozitivele-mobile-13756758
13756758
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.