"Vive la France! ", a scris Barack Obama în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei în SUA

Autor: Gaidau Ion Postat la 09 ianuarie 2015 35 afişări

"Vive la France!", a scris joi preşedintele american Barack Obama în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Franţei la Washington în memoria victimelor atacului de la sediul din Paris al săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo.

"În numele tuturor americanilor, transmit solidaritea noastră francezilor după acest atac terorist teribil de la Paris", a scris el.

"În calitate de aliaţi de secole, suntem alături de fraţii noştri francezi pentru a ne asigura că se va face dreptate", a adăugat el.

"Vom avansa împreună, convinşi că teroarea nu va învinge libertatea şi idealurile noastre, care luminează lumea. Vive la France!", a semnat preşedintele american.

Revenit de la Phoenix, în Arizona, unde a susţinut un discurs referitor la accesul la proprietate, Obama s-a dus, chiar din momentul sosirii la Washington, la Ambasada Franţei în Statele Unite, unde o carte de condoleanţe a fost deschisă după atacul de la Paris, soldat cu 12 morţi.

Ambasadorul Franţei, Gérard Araud, a salutat pe Twitter, în engleză, un gest "emoţionant" şi "foarte semnificativ" al preşedintelui american.

"Francezii sunt recunoscători", a subliniat el.

Miercuri, la câteva ore de la comiterea atacului sângeros împotriva Charlie Hebdo, Barack Obama a condamnat un atentat "terifiant" şi "laş".

"Franţa şi minunatul oraş Paris, unde a avut loc acest atac scandalos, reprezintă o referinţă atemporală care va dăinui dincolo de percepţia odioasă a acestor criminali", a afirmat miercuri preşedintele american.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
FRANŢA,
DIPLOMAŢIE
/actualitate/vive-la-france-a-scris-barack-obama-in-cartea-de-condoleante-deschisa-la-ambasada-frantei-in-sua-13756195
13756195
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.