84% dintre români sunt dispuşi să lucreze peste hotare

Autor: Ana Raduta Postat la 13 decembrie 2011 12 afişări

Dacă la nivel internaţional jumătate din forţa de muncă este dispusă să se mute peste hotare, în România 84% dintre oamenii activi sunt dispuşi să se relocheze în strainatate, în timp ce 59% ar accepta să se relocheze doar în ţară.

56% dintre români urmăresc un loc de muncă în străinătate pe o durată de cel puţin cinci ani. Primul motiv pentru care românii îşi caută un loc de muncă în străinătate este dorinţa de a avea un nivel de trai mai ridicat, urmat de lipsa perspectivelor din România.

Românii îşi doresc să lucreze mai ales în Marea Britanie, Germania şi Franţa, în slujbe cu contracte determinate. În acest scop, candidaţii folosesc în special site-urile de recrutare.

În ceea ce-i priveşte pe expaţii care vin în România, cei mai mulţi spun că acceptă relocarea pentru că este o oportunitate de a-şi lărgi experienţa, arată raportul Global Talent Mobility Survey 2011, realizat de The Network, împreună cu organizaţia de cercetare olandeză Intelligence Group.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hotare,
munca
/actualitate/84-dintre-romani-sunt-dispusi-sa-lucreze-peste-hotare-9055579
9055579
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.