6 din 10 şoferi folosesc telefonul la volan şi 7 din 10 pietoni trec strada neregulamentar

Postat la 16 octombrie 2017 50 afişări

În România, 60% dintre şoferii români vorbesc la telefon fără handsfree şi peste 70% dintre pietoni traversează strada neregulamentar, arată un studiu dat luni publicităţii de Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor – ApPA.

6 din 10 şoferi folosesc telefonul la volan şi 7 din 10 pietoni trec strada neregulamentar

Sondajul, realizat în cadrul campaniei naţionale de siguranţă şi prevenţie rutieră „Fii treaz la volan!”, arată că 32% din şoferi vorbesc la telefon (în timpul mersului) rar, doar atunci când apar urgenţe, 20% vorbesc la telefon fără handsfree din când în când, iar 8%, aproape la fiecare călătorie cu vehiculul.

Mai mult, aproape 40% trimit mesaje text atunci când se află la volan (21% - rar, când apar urgenţe, 13% - din când în când, 4% - aproape la fiecare călătorie cu autovehiculul) şi aproape 20% au condus sub influenţa alcoolului cel puţin o dată.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.