105 Cele mai puternice femei din business: Măriuca Talpeş, CEO, Intuitext

Autor: Ioana Matei Postat la 25 iunie 2020 460 afişări

„Este esenţial ca antreprenorul să se afle într-un proces continuu de învăţare, să experimenteze, să eşueze, să schimbe masiv şi să focalizeze. Când procesul de învăţare s-a oprit, antreprenorul îşi pregăteşte ieşirea.”

105 Cele mai puternice femei din  business: Măriuca Talpeş, CEO, Intuitext

Măriuca Talpeş este una dintre cele mai cunoscute femei din businessul românesc, după ce a construit alături de soţul său compania de soluţii de securitate informatică Bitdefender, un brand românesc cunoscut şi în afara graniţelor. În prezent, activează ca CEO al Intuitext, companie cu activitate în domeniul digitalizării educaţiei şi manualelor şcolare. Este o voce activă pe teme legate de educaţie şi unul dintre autorii iniţiativei Edu Networks, proiect lansat în 2019 care îşi propune să ducă România în top 10 sisteme educaţionale din Europa până în 2030. De altfel, Bitdefender este partener fondator al proiectului care îşi propune să implice 64.000 de elevi din 114 şcoli cu rezultate medii sau slabe unde să schimbe mentalitatea din instituţiile de învăţământ. În cadrul proiectului sunt implicate alte nouă organizaţii, peste 68 de specialişti în educaţie şi peste 50 de mentori din mediul de business. Măriuca Talpeş conduce şi grupul de educaţie din cadrul asociaţiei Romanian Business Leaders şi este iniţiatorul proiectului Merito, de recunoaştere a excelenţei în educaţie şi transformare a meseriei de profesor: „Noi punem în lumina reflectoarelor profesorii români exemplari, pe aceia cărora viitorul României nu le este indiferent. Creştem o echipă care descoperă cadre didactice cu adevărat deosebite, cărora le oferim recunoaştere, o comunitate şi îi premiem”.

Acest material despre Măriuca Talpeş a apărut în anuarul 105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.