100 TINERI MANAGERI DE TOP 2020: Alexandru Cosma, Head of business banking sales and products / TBI Bank

Postat la 03 ianuarie 2021 226 afişări

„Pasiunea pentru mediul de afaceri în general mă face să sper că voi avea în continuare ocazia să creez valoare pentru antreprenorii din România."

100 TINERI MANAGERI DE TOP 2020: Alexandru Cosma, Head of business banking sales and products   /   TBI Bank

Rol ocupat în companie: În cadrul TBI Bank, coordonez activitatea de vânzare şi dezvoltare de produse adresate companiilor mici şi mijlocii. În cei cinci ani de când ocup această poziţie, împreună cu echipa mea am dezvoltat canale de vânzare şi produse de creditare inovatoare, cu scopul de a oferi antreprenorilor acces rapid şi facil la servicii financiare care corespund nevoilor lor. Fiind pasionat de mediul antreprenorial, eforturile mele sunt concentrate în continuare pe îmbunătăţirea permanentă a portofoliului de produse şi pe crearea unei experienţe unice pentru antreprenori în accesarea serviciilor financiare.

Cele mai importante roluri profesionale avute până la această funcţie: În cei 13 ani de la debutul carierei, m-am axat exclusiv în zona de business banking. Am început cariera ca business analyst în cadrul companiei de consultanţă Capital Partners, iar apoi am ocupat poziţia de coordonator regional IMM în cadrul Alpha Bank. M-am alăturat echipei TBI în 2012, la momentul înfiinţării sucursalei bancare din România, în poziţia de director regional.

Rolul propus pentru anul 2030: Istoria recentă a arătat o evoluţie extrem de dinamică a mediului economic şi social în care activăm, prin urmare stabilirea unui set de obiective pe un termen atât de lung este destul de dificilă. Totuşi, pasiunea pentru mediul de afaceri în general mă face să sper că voi avea în continuare ocazia să creez valoare pentru antreprenorii din România prin serviciile pe care le voi oferi, fie în cadrul unei organizaţii ca şi până acum, fie printr-un proiect antreprenorial privat.

Antreprenor/CEO admirat: Contextul actual scoate la lumină încă o dată curajul pe care îl au antreprenorii, dar şi provocările şi riscurile pe care aceştia şi le asumă în activitatea lor de zi cu zi. Eforturile lor contribuie la menţinerea în mişcare a acelor rotiţe, mai mici sau mai mari, care fac ca motorul economiei noastre să continue să funcţioneze. Aceşti oameni reprezintă un model de curaj şi o sursă de inspiraţie pentru mine şi cred că şi generaţiile care vin din urmă ar trebui să se raporteze cât mai mult la aceştia. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.