Cele mai inovatoare companii din Romania: Peditel 1791

Autor: Roxana Cârcior, Florin Casota, Ioana Matei, Ioana Mihai-Andrei Postat la 13 decembrie 2017 232 afişări

Business Magazin a lansat cea de-a patra ediţie a catalogului dedicat inovaţiilor, care reuneşte 30 de poveşti despre inovaţii româneşti. Premiul pentru inovaţie în asistenţă medicală pediatrică a fost acordat grupului de firme APS pentru PEDITEL 1791.

Cătălin Chiş, CEO al grupului de firme APS, a spus:

„Proiectul a început dintr-o discuţie cu Cristina Grigore, directoarea fundaţiei Părinţi din România. Ea mi-a spus că am putea ajuta spitalul de copii din Cluj prin amenajarea unei secţii de sterilizare sau am putea lucra la un proiect de call-center.

Ardeleanul din mine, omul pragmatic, s-a gândit la amenajarea secţiei de sterilizare. Cristina mi-a spus: „Dar ai spus că vrei să faci doar proiecte cât se poate de inovative, iar amenajarea unei săli de sterilizare nu intră în această categorie”. Atunci am zis ok, facem Peditel. A fost un coşmar la început, dar acum se dovedeşte a fi un proiect de succes.

Cred că în România se poate şi o dovedesc cei mai mulţi dintre antreprenori care încearcă să facă ceva, cred că şi statul încearcă să facă ceva, fiecare dintre noi încearcă, dar problema este că ne lipsteşte acel lider, lidership care să ne facă să mergem într-o singură direcţie şi să ne aliniem pe lucrul respectiv”.

Întrebat dacă inovaţia din mediul privat este esenţială pentru rezolvarea problemelor din sistemul public de sănătate, Cătălin Chiş a declarat că „mediul privat poate să inoveze, să-şi lase amprenta în societate şi în economie, dar de la un anumit punct este obligaţia statului să ajute. Cred că proiecte de genul SMURD, care au plecat dintr-o iniţiativă privată, şi alte proiecte de acest gen îşi lasă amprenta şi schimbă câte puţin mediul public”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.