Cele mai ieftine apartamente finalizate din Bucuresti

Postat la 03 noiembrie 2009 110 afişări

In urma cu mai multi ani, cand apartamentele care se construiesc acum erau doar pe macheta, dezvoltatorii si consultantii spuneau ca preturile vor creste pe masura apropierii termenului de predare. Criza a venit insa cu apartamente gata la preturi mai mici.

Garsoniere finalizate la 40.000 de euro si apartamente ce se incadreaza chiar si in programul "Prima casa", care impune un plafon al creditului de 60.000 de euro. In urma cu doi ani, astfel de preturi pareau aproape imposibile, mai ales in cazul ansamblurilor cu mai multe sute de locuinte - care beneficiaza in general si de facilitati, precum spatii comerciale sau locuri de joaca pentru copii. Singurele optiuni care se incadrau atunci in preajma valorilor de mai sus erau locuintele de la periferie, ceea ce e valabil si acum, numai ca ofertele actuale sunt ale unor locuinte gata finalizate sau care vor fi gata in acest an.

"Este foarte greu sa gasesti oferte de asemenea gen in zone semicentrale sau care nu sunt la marginea Bucurestiului. Costul de achizitie al terenului a fost mai mare cand au inceput proiectele, costurile de constructii au fost mai mari - una e sa intri de sute de ori cu camioanele in oras si alta e sa construiesti la periferie - si nici dezvoltatorii proiectelor din zone mai bune nu vor inca sa coboare preturile", comenteaza Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania, companie imobiliara care are la intermediere cel mai mare portofoliu de apartamente atat noi, cat si vechi.

Cele mai ieftine oferte pentru garsoniere si apartamente cu doua camere sunt, intr-adevar, pentru proiecte rezidentiale situate in zone marginase ale orasului, precum Prelungirea Ghencea, iesirea spre autostrada Soarelui sau Titan. Cea mai ieftina garsoniera, spre exemplu, este in proiectul Rasarit de Soare dezvoltat de Conarg in cartierul Titan. Garsoniera are o suprafata construita de 47 de metri patrati si un pret de 40.990 de euro, fiind urmata in topul BUSINESS Magazin de o garsoniera din proiectul Confort City la un pret de 41.475 de euro. Situatia este similara si in cazul apartamentelor cu doua camere, unde cele mai ieftine oferte sunt tot in cadrul unor proiecte amplasate in zone marginase.

Cititi restul articolului in versiunea tiparita a BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

/topurile-business-magazin/cele-mai-ieftine-apartamente-finalizate-din-bucuresti-5074849
5074849
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.