Vezi aici tarile europene cu cei mai multi analfabeti

Postat la 03 septembrie 2010 5035 afişări

Chiar daca multi se plang de starea invatamantului din Romania, exista si o parte plina a paharului – avem mai putin de 500.000 de analfabeti, mult sub nivelul altor tari din America Latina, Asia sau Africa.

In ceea ce priveste pozitia pe care o ocupam la nivel european, paharul redevine mai mult gol decat plin. Suntem pe locul al doilea, ca numar de analfabeti, din Europa Centrala si de Est, dupa Rusia, si pe locul al cincilea pe intreg continentul,potrivit UNESCO.

Europa este insa un continent norocos - nicio tara nu are mai mult de un milion de analfabeti, iar in regiunea central si est europeana, pragul superior este chiar mai scazut, de sub 600.000 de mii de oameni care nu stiu sa scrie si sa citeasca.

La polul opus, Africa este continentul cu cei mai putini oameni alfabetizati, in conditiile in care 27 de tari au mai mult de un milion de analfabeti. Si in Asia sunt sapte tari care depapsesc acest prag, iar America Latina are trei tari cu peste un milion de analfabeti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
special,
tari,
analfabeti
/special/vezi-aici-tarile-europene-cu-cei-mai-multi-analfabeti-7095412
7095412
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.