Sistemul din aceste şcoli a crescut rata de promovare la bacalaureat cu 14%

Postat la 13 decembrie 2016 245 afişări

Sistemul din aceste şcoli a crescut rata de promovare la bacalaureat cu 14%

Telekom Romania, împreună cu partenerii Cisco şi Webhit, a implementat în 2015, cu fonduri europene, mai multe proiecte în cadrul unui program de soluţii digitale care asigură interconectarea şcolilor sau liceelor prin teleprezenţă şi prin tabla interactivă.

ELEMENTUL DE NOUTATE:

Proiectul, care a fost folosit pentru prima dată în şcolile din România, presupune ca elevii din instituţii de învăţământ diferite să poată participa simultan la aceeaşi lecţie. Acesta este unul dintre cele mai mari programe de educaţie digitală din România, fiind implementat în 36 de şcoli şi licee din judeţele Braşov, Brăila, Constanţa, Iaşi, Galaţi şi Tulcea, având ca beneficiari cel puţin 10.000 de elevi. Programul are drept scop crearea unui nou mediu de învăţare şi de formare a tinerilor prin acces la o educaţie inovatoare.

EFECTELE INOVAŢIEI:

În  judeţul Tulcea, acolo unde au fost instalate aceste soluţii, elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în 2015 au avut o rată de promovare mai mare cu 14% faţă de anul anterior, conform datelor companiei.

Teleprezenţa asigură accesul elevilor din zone izolate la conţinut de calitate şi le facilitează contactul cu profesorii din alte oraşe. Astfel, elevii din oraşe şi instituţii diferite pot viziona şi participa simultan la o lecţie derulată într-una dintre şcoli. Totodată, ei pot interacţiona folosind tabla digitală, pot vedea şi modifica în timp real conţinutul. De asemenea, conţinutul lecţiilor este înregistrat şi încărcat pe o platformă online dedicată pentru a fi ulterior accesat de către elevi. Profesorii din localităţi diferite au ocazia de a interacţiona în timp real, în beneficiul elevilor.

Nu în ultimul rând, în condiţiile unor decalaje evidente între anumite şcoli sau chiar regiuni întregi din România pe fondul lipsei de resurse, soluţiile digitale permit alinierea şcolilor la un nivel similar de pregătire a copiilor.

DESCRIEREA INOVAŢIEI:

Proiectele de şcoală interactivă au luat naştere în urma iniţiativei Inspectoratelor Şcolare Judeţene, care au gândit liniile directoare ale modelului educativ ce se dorea implementat la nivel de şcoli generale pentru prevenirea abandonului şcolar.

Echipa de proiect care a asigurat implementarea a fost formată din persoane tehnice şi manageri de proiect din Telekom Romania, precum şi din profesori din şcoli şi persoane responsabile din cadrul Inspectoratelor Şcolare Judeţene. Implementarea unui proiect a durat între o lună si trei luni.

Costurile variază în funcţie de numărul de elevi şi de bugetul alocat de instituţia de învăţământ respectivă. De obicei, se optează pentru o singură astfel de soluţie la nivelul unei şcoli care este instalată într-un laborator sau o sală specială şi cuprinde un touchscreen, o aplicaţie şi un laptop. Acestora li se adaugă echipamentele audio, o conexiune la internet cu bandă garantată de 10 MB şi tabla interactivă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.