Şeful celui mai puternic club de fotbal din lume riscă închisoare după ce a înşelat statul cu aproape 20 mil. euro

Autor: Vlad Popescu Postat la 14 martie 2014 215 afişări

Ulrich „Ul" Hoeness, preşedintele Bayern München şi una dintre cele mai admirate personalităţi ale fotbalului german, ar putea ajunge în spatele gratiilor pentru evaziune fiscală. El a fost condamnat joi, în prima instanţă, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, sentinţa nefiind însă definitivă. Dacă va primi pedeapsa cerută de procurori, de cinci ani şi jumătate, Hoeness va ieşi din închisoare la aproape 66 de ani.

Şeful celui mai puternic club de fotbal din lume riscă închisoare după ce a înşelat statul cu aproape 20 mil. euro

IN HOENESS VIZIBIL EMOŢIONAT, VULNERABIL ŞI SMERIT ŞI-A RECUNOSCUT FAPTELE, A CERUT IERTARE ŞI A FĂCUT APEL LA INDULGENŢĂ ÎN FAŢA CURŢII, ACUZÂND O OBSESIE PENTRU „JOCURI DE NOROC" LA BURSĂ CARE A SCĂPAT DE SUB CONTROL. „Mă bucur că totul a ieşit la lumină. Regret profund comportamentul meu. Voi face totul pentru a mă asigura că acest capitol neplăcut se va încheia. Am înfăptuit evaziune fiscală. Sunt conştient că faptul că mi-am recunoscut faptele în faţa autorităţilor nu schimbă asta.

Am sperat că voi scăpa de urmărirea penală dacă dezvălui în mod voluntar ceea ce am făcut„, a declarat şeful Bayern în instanţă, în prezenţa a peste 100 de jurnalişti şi spectatori. În încercarea de a obţine reducerea sentinţei în procesul care se derulează în aceste zile la München, Hoeness a dezvăluit în instanţă că a înşelat statul german cu 18,5 milioane euro, prin plasarea veniturilor în conturi secrete din Elveţia, cu 15 milioane euro mai mult faţă de cât descoperiseră procurorii, adică taxe neplătite de 3,5 milioane euro pe venituri nedeclarate de peste 33 milioane euro.

CAZUL ŢINE PRIMA PAGINĂ A ZIARELOR DIN GERMANIA ÎNCĂ DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI TRECUT, CÂND HOENESS A DEZVĂLUIT AUTORITĂŢILOR UN CONT SECRET DIN ZÜRICH ŞI A PLĂTIT VOLUNTAR 10 MILIOANE DE EURO STATULUI GERMAN ÎN CONTUL TAXELOR DATORATE. Procurorii consideră că autodenunţul a conţinut diverse nereguli şi nu este valid, deoarece nu a avut caracter exhaustiv şi autorităţile începuseră deja anchetarea omului de afaceri.

Fostul internaţional german, campion al Europei şi al lumii în 1972 şi 1974, care deţine de asemenea un producător de cârnaţi, a afirmat în instanţă că a devenit obsedat de specula cu acţiuni la bursă în anii 2003-2009 şi a pierdut din vedere câştigurile şi pierderile. El susţine că a ieşit pe minus după  perioada petrecută ca speculator şi a subliniat că a făcut donaţii în valoare totală de 5 milioane euro şi că a plătit de-a lungul vieţii taxe de peste 50 milioane euro în Germania. „Nu sunt un parazit social„, s-a scuzat Hoeness.

Hoeness a declarat în instanţă că a utilizat contul secret din Elveţia pentru a finanţa peste 50.000 de tranzacţii speculative pe pieţele financiare, în perioada 2001-2010, şi că a pierdut 1 milion de euro în anii 2003-2009. „A fost întotdeauna clar pentru mine că acel cont era destinat în principal jocurilor de noroc. A fost foarte palpitant, adrenalină pură. M-am pierdut cu firea. În final, totul a degenerat„, a povestit omul de afaceri.

El s-a declarat dezamăgit că procurorii au efectuat o razie la domiciliul său şi l-au arestat înainte să fi formulat acuzaţii împotriva sa. De asemenea, oficialul clubului Bayern s-a plâns că a primit ameninţări cu moartea după ce cazul a ajuns în presă. „Consecinţele acestui

scandal pentru mine şi familia mea au fost dezastruoase„, a continuat Hoeness.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/seful-celui-mai-puternic-club-de-fotbal-din-lume-risca-inchisoare-dupa-ce-a-inselat-statul-cu-aproape-20-mil-euro-12264091
12264091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.