Românca de 38 de ani care vrea să îi ia locul cancelarului Angela Merkel

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 09 septembrie 2016 4639 afişări

Românca de 38 de ani care vrea să îi ia locul cancelarului Angela Merkel

Ramona Pop este o tânără de 38 de ani născută în România, dar care a reuşit să îşi construiască o carieră de succes în mediul politic din Germania.

Pop s-a mutat în Germania, împreună cu familia sa în 1988, urmând apoi cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice Munster. Ea a devenit membru al Partidului Verzilor în 1997, iar în anul 2001 a câştigat un loc în parlamentul german, fiind cea mai tânără membră de atunci a instituţiei.

Candidata Ramona Pop este acum hotărâtă să omogenizeze scena politică din oraş, care are zone în care încă există linii de divizare între est şi vest, potrivit publicaţiei Ziarul Românesc.

Ramona Pop se luptă pentru modernizarea grădiniţelor şi şcolilor care trebuie restaurate şi pe care vrea să le aducă într-un stadiu adecvat de funcţionare. Într-un oraş cum e Berlinul, care se estimează că va atinge pragul de 4 milioane de locuitori până în 2030, este nevoie şi de o atenţie mai mare acordată blocurilor de locuinţe. De asemenea, Pop mai doreşte să introducă mai multe trenuri S-Bahn în reţeaua de transport în comun, mai scrie sursa citată.

„Oraşul nostru trebuie să funcţioneze bine din nou”, a subliniat aceasta. Nu numai în ceea ce priveşte birourile de asistenţă socială sau ce ţine de aeroport.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.