Infograficul săptămânii: 2.000 de ani de istorie economică

Autor: Dorin Oancea Postat la 03 iulie 2012 21 afişări

Vedeţi un grafic croit În baza unei lucrări a unui analist de la JP Morgan, Michael Cembalest, care a analizat ponderile În economia mondială ale marilor civilizaţii ale lumii. În anul 1, India Şi China Erau cele mai mari economii ale lumii, pentru că aveau împreună mai mult De jumătate din locuitorii planetei. Timp de 1700 de ani, lucrurile s-au Schimbat prea puţin; avem, ce-i drept, o creştere a influenţei Civilizaţiilor occidentale, dar minoră.

Revoluţia industrială a schimbat aspectul economic mondial: SUA, cu 5% din populaţie, produce 21% din PIB Mondial, iar Asia (fără Japonia), cu 60% din populaţie, este Responsabilă pentru 30% din PIB.


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
londra,
jocuri olimpice,
infografic,
bani
/special/infograficul-saptamanii-2-000-de-ani-de-istorie-economica-9808207
9808207
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.