Hypervisor Introspection (HVI) - prima soluţie de securitate poziţionată în afara sistemului de operare

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 08 decembrie 2016 492 afişări

Hypervisor Introspection (HVI) - prima soluţie de securitate poziţionată în afara sistemului de operare

Bitdefender revoluţionează securitatea mediilor virtuale folosite de marile corporaţii prin lansarea, în luna mai, în parteneriat cu Citrix, a tehnologiei Hypervisor Introspection (HVI). Inovaţia tehnologică constă în poziţionarea soluţiei de securitate în afara sistemului de operare, oferind acesteia privilegii sporite faţă de cele ale atacatorilor şi asigurând o protecţie superioară în combaterea campaniilor de spionaj cibernetic şi a ameninţărilor complexe persistente.

ELEMENTUL DE NOUTATE:

Poziţionarea soluţiei de securitate în afara sistemului de operare, inovaţie unică în domeniul securităţii cibernetice.

EFECTELE INOVAŢIEI:

Bitdefender a investit masiv în dezvoltarea tehnologiilor de securitate pentru mari companii, o direcţie strategică ce va permite companiei creşteri constante de două cifre pentru următorii ani. În 2015, vânzările Bitdefender pe segmentul enterprise s-au dublat.

„Tehnologia HVI este complet nouă şi inovatoare şi este deja integrată în arhitecturile de server ale unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii de virtualizare, compania americană Citrix. Parteneriatul este o confirmare majoră a tehnologiilor dezvoltate de echipa Bitdefender în ultimii patru ani şi ne aşteptăm ca acestea să producă o schimbare importantă de paradigmă în modul de abordare a securităţii în zona enterprise”, spune Florin Talpeş, CEO al Bitdefender.

DESCRIEREA INOVAŢIEI:

În modalitatea actuală de protecţie oferită de tehnologiile din piaţă, soluţia de securitate funcţionează la nivelul sistemului de operare, la fel ca un eventual atacator, oferindu-le acestora drepturi egale, astfel că ameninţările cibernetice complexe reuşesc frecvent să eludeze securitatea oferită de sistemul de operare şi să se execute în acelaşi context şi cu aceleaşi drepturi ca o soluţie de securitate. Astfel, atacatorii pot accesa informaţii confidenţiale şi apoi ieşi din infrastructurile companiilor în intervale de timp de ordinul zilelor sau chiar orelor, cauzând prejudicii grave, atât financiare, cât şi de reputaţie.

Studii recente arată că patru din cinci companii folosesc în prezent virtualizarea ca soluţie de reducere a costurilor şi creştere a eficienţei departamentelor IT, iar securitatea datelor este una dintre principalele preocupări ale managementului.

Cum funcţionează? Tehnologia inovatoare de investigare în nucleul sistemului de operare (kernel) analizează memoria brută a sistemului de operare şi identifică ameninţări precum ameninţări avansate persistente, atacuri de tip zero-day (necunoscute şi exploatate de atacatori fără restricţii până la descoperirea acestora), instalări de rootkit (care permit controlarea unui sistem de operare cu privilegii de administrator) sau viruşi avansaţi care rulează sub sistemul de operare.

De asemenea, noua tehnologie poate opri şi tentativele de injectare, executare şi despachetare de cod periculos. Inovaţiile tehnologice ale Bitdefender în domeniul securităţii pentru corporaţii au contribuit la desemnarea drept „vizionară” de către compania de consultanţă şi cercetare IT Gartner. Recunoaşterea companiei de consultanţă şi cercetare IT confirmă progresul rapid al Bitdefender în sectorul enterprise. „Cadranul Magic” al Gartner pentru platforme de protecţie a terminalelor are rolul de a informa mediul de afaceri despre modul în care diverşi furnizori de securitate se poziţionează în industrie pentru a sprijini clienţii pe termen lung, luând în calcul criterii precum înţelegerea pieţei, strategia de produs, inovaţia, reacţia promptă la nevoile clienţilor şi experienţa în utilizare.

Tehnologia HVI a fost dezvoltată în cinci ani şi jumătate şi a fost lansată în mai 2016. O echipă formată din circa 20 de specialişti, coordonată de Rareş Ştefan, chief strategy officer în cadrul Bitdefender, a contribuit la conceperea produsului.

Bitdefender are 1.100 de angajaţi, peste 500 de milioane de utilizatori ai tehnologiilor companiei, în peste 150 de ţări, conform datelor raportate la Ministerul Finanţelor Publice.

Bitdefender SRL a înregistrat în anul fiscal 2015 o cifră de afaceri de 387 de milioane de lei şi un profit net de 57,6 milioane de lei. Compania a exportat servicii informatice în valoare de 377,9 milioane de lei, în creştere cu peste o treime faţă de anul precedent. Bitdefender exportă aproximativ 5% din serviciile informatice dezvoltate în România, fiind cel mai mare producător de software autohton; compania a fost fondată de soţii Măriuca şi Florin Talpeş.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.