LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Cum poate deveni infrastructura Capitalei mai sustenabilă?

Matteo Renzi îşi depune demisia în mod formal din funcţia de premier

Postat la 07 decembrie 2016 70 afişări

Premierul Italiei, Matteo Renzi, a anunţat că miercuri seară va merge la sediul Preşedinţiei pentru a-i înmâna preşedintelui Sergio Mattarella demisia sa, relatează cotidianul La Repubblica.

Matteo Renzi îşi depune demisia în mod formal din funcţia de premier

"Legea bugetului pe anul 2017 a fost aprobată de Senat. Cred că este o lege bună (...). În seara aceasta, la ora 19.00 (20.00, ora României), voi merge la Palatul Quirinale pentru a formaliza demisia din funcţia de prim-ministru. Au fost o mie de zile extraordinare, mulţumesc tuturor, trăiască Italia!", a transmis miercuri Matteo Renzi.

Premierul Italiei, Matteo Renzi, a anunţat, duminică seară, că a luat decizia de a demisiona, după ce majoritatea cetăţenilor italieni au respins, prin referendum, reformele constituţionale propuse.

"Îmi asum înfrângerea. Însă cine luptă pentru o idee nu poate pierde. Nu a pierdut grupul care a susţinut ideile mele, am pierdut eu. Îi îmbrăţişez pe toţi cei care m-au susţinut. Nu am reuşit să vă aduc victoria. Am făcut tot ce se putea face. (...) Eu cred în democraţie. Cred în Italia. Am propus simplificarea sistemului parlamentar. Aceasta a fost reforma propusă la referendum. Nu am fost convingător. Experienţa Guvernului meu se încheie aici", a declarat Matteo Renzi în cursul nopţii de duminică spre luni, într-un discurs transmis în direct de postul tv SkyTG24. "Mâine dimineaţă (luni - n.red.) voi ajunge la şedinţa de guvern, voi mulţumi pentru colaborare, apoi îi voi prezenta oficial demisia mea preşedintelui ţării. Voi rămâne în funcţie până când va decide preşedintele" Sergio Mattarella, a adăugat Matteo Renzi duminică seară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.