HOBBY DE CEO, Daniel Kearvell, CEO DHL Express: ”Atributele unui sportiv de succes, precum şi creativitatea necesară scrisului sunt abilităţi utile în afaceri“

Autor: Ioana Matei Postat la 20 aprilie 2018 395 afişări

Spiritul competiţional al lui Daniel Kearvell, CEO-ul DHL express, s-a manifestat în viaţa sa personală prin pasiune pentru sport - a jucat rugby în timpul studenţei în marea britanie şi în continuare practică cu plăcere fotbal, golf şi crichet. Este, de asemenea, coautor al unei cărţi despre istoria rusiei, iar recent a lansat cartea pentru copii Maya the Mouse. Cum îl ajută toate aceste activităţi în afaceri?

HOBBY DE CEO, Daniel Kearvell, CEO DHL Express: ”Atributele unui sportiv de succes, precum şi creativitatea necesară scrisului sunt abilităţi utile în afaceri“

CUVÂNT: achievement (reuşită)

CARTE: 1984, George Orwell

PERSONALITATE: Mahatma Gandhi

SPORTIV: Glenn Hoddle, fost fotbalist la Tottenham şi la naţionala Marii Britanii

Daniel Kearvell conduce, din iunie 2012, DHL Express România, divizia de logistică şi curierat expres a DHL International România, controlată de gigantul Deutsche Post (Poşta Germană). Divizia expres reprezintă mai bine de jumătate din businessul International România, care în 2016 a avut o cifră de afaceri de 245 mil. lei (peste 54 mil. euro). Cealaltă parte o reprezintă divizia Freight. ”2017 a fost un an extraordinar pentru DHL Express România: compania a înregistrat o creştere de două cifre şi totodată cel mai mare avans al afacerii din ultimii cinci ani“, descrie Daniel Kearvell evoluţia de anul trecut a companiei, vorbind despre un plus de 17% al afacerilor.

”Aceste rezultate se datorează produsului de bază, Time Definite International (curierat expres aerian), dar şi segmentului e-commerce, care se dezvoltă rapid şi va fi motorul de creştere pentru afacerile DHL Express“, explică el. Perspectivele lui sunt optimiste şi pentru anul în curs; potrivit observaţiilor făcute asupra primelor două luni din 2018, el previzionează tot o creştere de două cifre.

Kearvell şi-a început cariera la Londra, lucrând pentru Camera de Comerţ Ruso-Britanică; a evoluat până în funcţia de director pentru St. Petersburg şi Rusia de Nord-Vest (în 2004). La DHL a început să lucreze în 2005, ca area manager pentru St. Petersburg, apoi pentru Rusia de Vest. Spune că prin muncă şi susţinerea echipei a reuşit să ajungă la o creştere de 40% doi ani consecutiv, iar echipa din St. Petersburg a crescut de la 100 la 340 de oameni.

În 2009, s-a mutat în biroul regional al companiei care administra pieţele emergente, în funcţia de finance controller, mai întâi în Bruxelles şi apoi în Dubai, iar în 2010, la doar 29 de ani, a fost numit country manager în Qatar. Despre numirea în funcţia de managing director al DHL Express România spune că a fost cel mai mare succes profesional de până acum: la 32 de ani devenea cel mai tânăr manager de acest nivel din toată reţeaua DHL, răspândită în peste 220 de ţări. Filiala locală înregistrează creşteri anuale de două cifre. Daniel Kearvell este vicepreşedinte al Camerei de Comerţ Britanico-Române şi membru al boardului de conducere.

Ce hobbyuri aveţi şi cât timp dedicaţi acestora? Când şi cum a început interesul pentru această zonă?

Hobbyurile mele sunt destul de variate, drept să spun. Am fost mereu sportiv. Cu câţiva ani în urmă, eram jucător de rugby semiprofesionist în Marea Britanie şi, de asemenea, am jucat la un nivel bun fotbal, golf şi crichet (un joc foarte englezesc!). Scrisul, literatura şi istoria au fost, de asemenea, pasiuni de când eram foarte mic, de aceea am şi urmat facultatea în domeniu. n ultimii câţiva ani însă, hobbyul meu numărul unu au devenit familia şi fiicele mele, cărora le-am transmis multe dintre pasiunile de mai sus... deşi încă nu se îndrăgostesc de rugby. Cu toţii ne bucurăm să cântăm la pian împreună, un hobby la care nivelul lor de performanţă depăşeşte cu mult priceperea mea, şi să schiem - am învăţat împreună aici, în România, ceea ce a fost minunat, chiar dacă abilităţile lor la şapte şi respectiv la cinci ani sunt deja avansate.

Ce corespondenţe există între hobbyurile dvs. şi afaceri?

n ceea ce priveşte încrucişarea directă, niciuna. Hobbyul meu este hobbyul meu, iar munca mea este munca mea şi cred că este sănătos şi adecvat să fie separate. Cu toate acestea, abilităţile pe care le-am dobândit prin citit, scris, dezbatere, studiu - aspectele mai umanitare ale educaţiei şi interesului meu - cred că au avut o utilizare semnificativă în cariera mea. Şi, bineînţeles, atributele unui sportiv de succes şi pasiunea, munca în echipă, dedicarea - sunt acele valori absolut esenţiale pentru cariera mea în afaceri şi management.

Este practicarea unui hobby benefică pentru relaţiile de afaceri/pentru afacere?

După cum am menţionat, atributele unui sportiv de succes, precum şi creativitatea necesară scrisului sunt, desigur, abilităţi care sunt utile în afaceri. Dar, în mod egal, rolul hobbyului este de a contribui la echilibru, în opinia mea. n acest sens, hobbyul asistă la menţinerea acestui echilibru, ceea ce vă asigură că aveţi toate şansele de a merge mereu la muncă, înviorat, motivat şi cu o mentalitate pozitivă.

Care sunt regulile din hobbyurile dvs. folositoare în afaceri?

Probabil ”fii cât de bun poţi“ sau mai românescul ”dă tot ce poţi din tine“, indiferent dacă ne referim la viaţa profesională sau personală. De exemplu, îmi place să cânt la pian şi mă străduiesc să progresez cât de mult pot - chiar dacă sunt departe de standardul de concert. Aş vrea ca Maya the Mouse, cartea pe care am scris-o, să atingă cât mai mulţi oameni şi să strângă cât mai mulţi bani pentru Te Aud Romania, organizaţia caritabilă pe care o susţin - din nou, pentru ca proiectul să atingă maximum de potenţial. Relaxarea după muncă este de o importanţă capitală, iar deşi aceasta nu este o regulă per se, pentru mine este cu siguranţă un lucru pe care încerc să îl respect.

Care sunt regulile obligatorii deopotrivă în hobbyurile dvs. şi afaceri?

Fii cât de bun poţi şi menţine întotdeauna un echilibru. Aceste două lucruri pot fi obţinute doar printr-o mentalitate pozitivă. n special în cazul copiilor, cu care răbdarea şi angajamentul sunt esenţiale şi care au nevoie de atenţia ta totală.

Ce tip de sport/hobby nu aţi practica niciodată?

Aceasta este o întrebare destul de dificilă, având în vedere că sunt fan al oricărui tip de sport, mai ales a celor de echipă, şi cu siguranţă toate cele care implică o minge şi un gol! Totuşi, trebuie să spun că atunci când m-am uitat la hochei pe gheaţă în timpul petrecut în Rusia, mi-a fost foarte greu să urmez pucul; deci, poate hochei pe gheaţă, chiar dacă am o admiraţie considerabilă pentru talentele oricui este capabil să facă ce fac jucătorii de hochei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceo,
afaceri,
dhl,
abilitati,
sportiv,
succes,
rusia,
carte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.