Hobby de CEO: Adrian Peake,CEO Medicover: ”Cred că sportul contribuie la dezvoltarea aptitudinilor sociale care ajută la formarea unei reţele de contacte de business importante“

Autor: Ioana Matei Postat la 27 aprilie 2018 342 afişări

Pasionat de crichet, britanicul Adrian Peake şi-a adaptat şi hobbyurile odată cu relocarea în Bucureşti, când a preluat conducerea grupului Medicover pe piaţa locală. A descoperit astfel ciclismul şi tenisul. Care sunt corespondenţele între acestea şi obiectivele ceo-ului Medicover în business?

PREFERINŢE

CUVÂNT: De ce?

CARTE: Hobbitul

PERSONALITATE: Richard Branson

SPORTIV: Jesse Owens

1. Ce hobbyuri aveţi şi cât timp dedicaţi acestora? Când şi cum a început interesul pentru această zonă?

Majoritatea hobbyurilor pe care le am au legătură cu sportul. îmi place să joc crichet şi golf, însă trăind în România, mai exact în Bucureşti, a fost cumva dificil să practic aceste sporturi cu o anumită regularitate. Astfel, în ultimii zece ani am redescoperit ciclismul. Acum câţiva ani am fost într-o expediţie de ciclism în Africa, în Tanzania, în cadrul unei acţiuni caritabile cu scopul de a strânge bani pentru British Heart Foundation. Anul acesta, în iunie, voi participa alături de colegii noştri de la Medicover din diverse ţări la o cursă de ciclism de 1.000 km, în Polonia, pentru a creşte gradul de conştientizare în ceea ce priveşte diabetul de tip 2.

2. Ce corespondenţe există între hobbyurile dvs. şi afaceri?

Una dintre cele mai importante legături dintre ciclism şi business este faptul că trebuie să-ţi setezi obiective atât pe termen scurt, mediu sau lung, să depăşeşti obstacolele şi să identifici soluţii la orice piedici care apar în timp ce lucrezi la îndeplinirea acestor obiective. Pe de altă parte, te ajută să conduci şi să îi motivezi pe cei din echipă să ofere ce au mai bun şi, să sperăm, să ne distrăm pe parcursul călătoriei.

3. Este practicarea unui hobby benefică pentru relaţiile de afaceri/pentru afacere?

Cred că sportul contribuie la dezvoltarea aptitudinilor sociale care ajută la formarea unei reţele de contacte de business importante. De asemenea, înveţi să apreciezi munca în echipă, şi poate cel mai important, să ai un avantaj în faţa competiţiei.

4. Care sunt regulile din hobbyurile dvs. folositoare în afaceri?

încearcă să devii din ce în ce mai bun, este normal să mai facem şi greşeli - ne fac mai puternici, şi ne motivează să luptăm să fim mâine mai buni decât astăzi. Cu alte cuvinte, trebuie să progresăm încontinuu.

5. Ce tip de sport/hobby nu aţi practica niciodata?

Paraşutismul – am emoţii chiar şi atunci când urc cu telecabina la Buşteni spre munţii Bucegi.

Lecţia este: cunoaşterea limitelor!

Cu o experienţă internaţională de peste 25 de ani în sectoarele de FMCG şi servicii medicale, Adrian Peake este directorul general al Medicover România începând cu anul 2015. Grupul Medicover este prezent in România prin centrele Medicover şi laboratoarele Synevo, care au generat anul trecut venituri pe piaţa din România în creştere cu 19,6% până la 73,8 milioane euro, faţă de valoarea de 61,7 milioane euro raportată în 2016.

La nivel de venituri, Medicover România se află pe poziţia trei în cadrul grupului, după Germania şi Polonia, cu o pondere de 12,7%. ”în anul 2017 am continuat să ne dezvoltăm şi ne-am atins obiectivele. Achiziţia Iowemed, reţeaua de vârf din judeţul Constanţa, a reprezentat un pas strategic important, completat de investiţiile noastre continue pentru a oferi servicii medicale integrate, de cea mai înaltă calitate pacienţilor noştri“, descrie Adrian Peake cele mai recente investiţii ale companiei. ”Creşterea economică a ţării şi a pieţei forţei de muncă se reflectă şi în beneficiile medicale oferite de angajatori, dar susţine şi accesul persoanelor la servicii medicale de calitate“, adaugă Peake.

Specializat în contabilitate de management şi finanţe, el a ocupat de-a lungul anilor diferite poziţii de conducere în companii precum Unilever, Coca-Cola, Associated British Foods, BMI Healthcare şi Circle Health. Este asociat al Chartered Institute of Management Accountants şi deţine o diplomă de licenţă în Business Studies de la Universitatea din Brighton, Marea Britanie. Adrian Peake spune că a fost dintotdeauna un adept al spiritului de echipă şi al stilului de leadership ”uşa este mereu deschisă“. Este căsătorit şi are trei fiice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.