Falimentul Saab: istoria mărcii în fotografii

Autor: Dorin Oancea Postat la 20 decembrie 2011 198 afişări

Constructorul auto suedez Saab şi-a declarat falimentul, după eşecul eforturilor de salvare a mărcii, eforturi care au durat doi ani. Compania olandeză Swedish Automobile (Swan), care deţine Saab, a anunţat că, fără noi fonduri, producătorul auto este insolvabil, iar declararea falimentului este în interesul creditorilor.

"Ne aşteptăm ca instanţa să aprobe declaraţia şi să numească rapid un lichidator pentru Saab Automobile", se arată într-un comunicat al Swan. Swedish Automobile a cumpărat Saab în februarie 2010, de la grupul american General Motors.

Iniţial companie producătoare de avioane, Saab a fost înfiinţată în 1937 şi a început să fabrice automobile în 1947. General Motors a cumparat 50% din Saab Auto, iar în anul 2000 a devenit singurul proprietar. În 2009 GM a scos Saab la vânzare pentru rentabilizarea activităţilor. Planurile Swedish Automobile mizau pe o creştere a vânzărilor la 120.000 de vehicule pe an şi să devină profitabil până în 2012, dar ţinta nu a fost niciodată atinsă: în 2010 compania a vândut 31.696 de maşini.

Saab Automobile a negociat cu Zhejiang Youngman Lotus Automobile şi o bancă din China obţinerea a 600 milioane de euro. între companiile interesare de Saab au fost Pang Da Automobile Trade din China şi bancherul rus Vladimir Antonov, fost acţionar al Spyker. (galerie foto - thelocal.com)

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
saab,
faliment,
istorie,
fotografii,
auto
/special/falimentul-saab-istoria-marcii-in-fotografii-9077877
9077877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.