ShopMania NET SRL: MerchantPro Connect

Postat la 19 ianuarie 2021 167 afişări

ShopMania NET SRL: MerchantPro Connect

Parte din platforma SaaS de e-commerce MerchantPro, dezvoltată local în cadrul companiei ShopMania Net, MerchantPro Connect facilitează integrarea platformei cu o serie de sisteme menite să îmbunătăţească facilităţile de care beneficiază utilizatorii MerchantPro.

Descrierea inovaţiei:

MerchantPro Connect cuprinde sistemul de API-uri şi conectori care permit integrarea extrem de facilă şi rapidă a platformei SaaS de e-commerce MerchantPro cu soluţii third party precum sisteme ERP, WMS, CRM, facturare sau gestiune, management al vânzărilor, fulfillment. În acelaşi timp, MerchantPro Connect permite partenerilor MerchantPro şi dezvoltatorilor terţi să creeze în mod complet independent aplicaţii şi integrări armonizate cu ecosistemul MerchantPro. Astfel, comercianţii care utilizează MerchantPro pentru a-şi administra businessul online îşi pot personaliza şi adapta funcţionalităţile platformei la propriile necesităţi operaţionale specifice şi în acelaşi timp, dezvoltatorii de tehnologie îşi pot, la rândul lor, extinde businessul, capitalizând potenţialul reprezentat de cele peste 1.500 de afaceri online care folosesc MerchantPro. Persoanele implicate în dezvoltarea proiectului vin din departamentele: Business Analysis, care s-a ocupat cu identificarea fluxurilor şi interacţiunilor posibile dintre platforma MerchantPro şi soluţii third party de tip ERP, WMS, CRM, facturare şi gestiune, management al vânzărilor, fulfillment, definirea fluxurilor predefinite de comunicare între sisteme şi validarea acestora); development – dezvoltarea şi optimizarea sistemelor API şi a conectorilor integraţi; Quality Assurance – testare structurată a sistemelor, asigurarea compatibilităţii funcţionalităţii cu obiectivele propuse; Project Management – coordonarea globală a echipelor implicate.

Elementul de noutate:

Integrarea în mod tradiţional de soluţii terţe de optimizare a proceselor de business prezintă o complexitate ridicată şi necesită, ca urmare, angrenarea unor resurse extinse de timp şi de personal, o astfel de implementare putând ajunge la o durată de câteva luni de zile. Pornind de la o analiză detaliată a interacţiunilor posibile dintre o astfel de soluţie (fie ca este vorba despre un ERP, WMS sau o aplicaţie de gestiune sau facturare) şi sistemul de administrare al unui magazin online, MerchantPro Connect încorporează o serie de fluxuri predefinite de comunicare între cele două entităţi şi permite astfel conectarea acestora şi operaţionalizarea integrării într-un timp mult mai scurt, de aproximativ 2-3 săptămâni, şi la un cost minim.

Efectele inovaţiei:

Pe baza sistemului MerchantPro Connect s-a finalizat integrarea şi operaţionalizarea într-un termen de opt săptămâni a patru sisteme ERP, trei sisteme de facturare şi gestiune – de către MerchantPro şi simultan conectarea direct de către terţi a unei platforme de fulfillment şi a unui sistem de automatizare a strategiei multi-channel cu ecosistemul MerchantPro.

Acest proiect a fost inclus in cadrul revistei dedicate companiilor invoatoare din Romania, publicata recent de Business MAGAZIN.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.