100 TINERI MANAGERI DE TOP 2020: Viorel Vasile, Director Unitatea Carduri / Alpha Bank România

Postat la 03 ianuarie 2021 179 afişări

„Există întotdeauna o legătură directă între nivelul de expertiză pe care îl dobândim şi provocările pe care le întâmpinăm pe parcursul proeictelor. Să reuşeşti să inovezi în perioade dificile este cu atât mai provocator."

100 TINERI MANAGERI DE TOP 2020: Viorel Vasile, Director Unitatea Carduri  / Alpha Bank România

Rol ocupat în companie: Din 2019 sunt Director al Unităţii Carduri din cadrul Alpha Bank România, după o experienţă consolidată pe parcursul a aproape 13 ani de activitate în sectorul bancar, dintre care 11 ani în cadrul Alpha Bank. Perioada pe care o traversăm, cu toate provocările pe care le-a adus, a determinat o accelerare a proiectelor pe zona de plăţi electronice, cu scopul de a îmbunătăţi experienţa digitală a clienţilor.Există întotdeauna o legătură directă între nivelul de expertiză pe care îl dobândim şi provocările pe care le întâmpinăm pe parcursul proeictelor. Să reuşeşti să inovezi în perioade dificile este cu atât mai provocator.

În rândul proiectelor pe care le-am coordonat în cadrul Alpha Bank România se numără:   semnarea parteneriatului cu UnionPay, Alpha Bank devenind prima bancă din România care acceptă cardurile UnionPay în reţeaua proprie de terminale ATM; implementarea noii soluţii „Instant Money Back“ pe platformele online eMag şi Fashion Days; parteneriatul cu fintech-ul Symphopay pentru implementarea unei soluţii de tip „POS sharing“, accesibilă la kiosk-urile din showroom-urile eMAG; parteneriatul cu procesatorul de plăţi Netopia, concretizat în implementarea soluţiei de tip „instant loan disbursement”; certificarea ultimei generatii de terminale Verifone Engage, în parteneriat cu Printec România; extinderea tehnologiei de tip self-service banking prin activarea opţiunii de depunere numerar la noile ATM-uri ale bancii; lansarea aplicaţiei Alpha Pay Online pentru plăţi mai simple, mai sigure şi mai inteligente pe Internet prin utilizarea tehnologiei biometrice; parteneriatele cu Apple, Fitbit şi Garmin pentru extinderea tehnologiei de plata prin inrolarea cardurilor VISA emise de Alpha Bank in portofele digitale Apple Pay, Fitbit Pay, respectiv Garmin Pay; pregătirea lansării Alpha PhonePOS, o aplicaţie inovatoare care transformă telefonul mobil într-un POS utilizând tehnologia NFC.

CELE MAI IMPORTANTE ROLURI PROFESIONALE AVUTE ANTERIOR: Parcursul meu profesional este strâns legat de echipa Alpha Bank România din care fac parte din anul 2008 şi în cadrul căreia am ocupat poziţiile de banking officer, account manager, POS Sales Coordinator, Head of Bucharest Desk, Head of eCommerce.

O contribuţie esenţială la succesul meu au avut-o mai ales echipele alături de care m-am format sau pe care le-am coordonat.

ROLUL PROPUS PENTRU ANUL 2030: Obiectivele mele profesionale sunt strâns legate de domeniul acceptării plăţilor şi a dezvoltării plăţilor electronice. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.