Sunt americanii in spatele catastrofei din Haiti?

Postat la 25 ianuarie 2010 48 afişări

Teoria conspiratiei a cuprins din nou planeta, mai ales dupa ce voci de pe mapamond au ridicat diverse ipoteze despre cauzele seismului din Caraibe de acum doua saptamani. Sunt ipoteze care au trecut neobservate, dar pe care merita macar sa le luam la cunostinta.

Cuba, Venezuela si Rusia, printr-un raport, sunt tarile care au ridicat un semn de intrebare asupra unei posibile implicari a SUA in provocarea seismului care a ucis circa 150.000 de oameni.

Liderul venezuelean Hugo Chavez a acuzat din nou SUA ca se "joaca de-a Dumnezeu", citand date dintr-un raport al Flotei de Nord a Rusiei. De data aceasta cu trimitere la dezastrul din Haiti in spatele caruia s-ar afla Statele Unite. Cotidianul spaniol ABC, care il citeaza pe Chavez, scrie ca armata americana ar fi lansat o arma capabila sa induca o unda seismica extrem de puternica, similara cu cea a unui cutremur. Chavez sustine ca acesta ar fi fost doar un test al armei si ca, de fapt, tinta finala ar fi distrugerea si preluarea controlului asupra Iranului. Existenta acestei arme nu a fost dovedita pana acum, insa este adeseori invocata de catre adeptii teoriei conspiratiei. Spre exemplu, liderul partidului Verde din Georgia a acuzat Rusia de provocarea cutremurului din Caucaz din anul 2002.

Un alt aspect bizar care mi-a sarit in ochi este cel invocat de Fidel Castro. In timp ce citeam presa internationala de saptamana trecuta, peste tot se scria despre puscasii marini care aterizeaza in Haiti. Vor sa restabileasca ordinea sau vor altceva? El Lider Maximo spune pe www.cubadebate.cu: "In mijlocul tragediei haitiene, fara sa stie nimeni cum sau de ce, mii de soldati din unitatile de puscasi marini ai Statelor Unite, trupe aeropurtate din Divizia 82 si alte forte militare au ocupat teritoriul haitian. Mai rau, nici Organizatia Natiunilor Unite, nici Guvernul Statelor Unite nu au oferit opiniei publice mondiale vreo explicatie cu privire la aceste miscari de trupe". Intrebarea ar fi cu ce interes? Isi doresc SUA un punct de forta in Marea Caraibelor, vrea sa detina un anumit control asupra Cubei, au testat arma pentru a vedea de ce este in stare sau e vorba doar de interesul pentru stabilirea ordinii in insula devastata? Intrebarea este fireasca daca ne gandim ca mai multe nave americane, printre care USS Bataan, au ajuns in Haiti saptamana trecuta, transportand 2.200 de puscasi marini si echipament greu.

Un alt aspect despre care se vorbeste este administrarea defectuoasa de catre SUA a banilor colectati din donatiile de pe mapamond, multi pomenind de livrarea catre sinistrati numai a produselor fabricate in America .

Au si altii flacara lor violeta sau merita sa luam in seama conspiratia mondiala?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
haiti,
ajutoare,
cutremur,
conspiratie,
SUA,
ipoteze
/opinii/sunt-americanii-in-spatele-catastrofei-din-haiti-5440891
5440891
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.