Scrisoare de intentie

Postat la 23 martie 2006 1 afişăre

Lansarea Ziarului Financiar, acum 6 ani, a parut la vremea respectiva o initiativa prea curajoasa. Acum, avem cel mai bun cotidian financiar din Romania. Vom face si cea mai buna revista saptamanala de business.

Lansarea Ziarului Financiar, acum 6 ani, a parut la vremea respectiva o initiativa prea curajoasa. Acum, avem cel mai bun cotidian financiar din Romania. Vom face si cea mai buna revista saptamanala de business.

"Proprietar al unui atelier auto in Manhattan, George Manson nu s-ar fi gandit niciodata ca o decizie luata la Tokyo de seful Toyota ii va schimba radical viata..." Nu este inceputul unui roman ci al unui stil editorial care a modificat esential aspectul presei financiare internationale, in urma cu doua decenii.

Stilul, care apropie cititorii fara apetit pentru termeni economici de presa de business, a fost asumat pentru prima data in stirile despre afaceri de Wall Street Journal iar rezultatul nu are nevoie de comentarii. Desi ziar financiar, WSJ a fost pentru multi ani cotidianul cu cel mai mare tiraj din Statele Unite, pozitie pe care a pierdut-o abia de curand in favoarea unui ziar generalist - USA Today.

Considerat curajos la vremea respectiva, pariul WSJ a fost castigator in totalitate pentru ca a reusit sa apropie publicul larg de stirile financiare, fara a deranja cu noul stil cititorii traditionali: investitorii si bancherii de pe Wall Street.

La inceputul anilor ‘30 ai secolului trecut, despre bursa din New York scriau doua ziare americane. Numele celui de-al doilea nu si-l mai aminteste nimeni. WSJ a rezistat, pentru ca a explicat.

Umanizarea stirilor financiare s-a propagat rapid in toata presa vestica si rezista in continuare, pe masura ce salariatii s-au transformat, direct sau prin intermediul fondurilor de pensii, in investitori. Este un statut de care nu suntem departe nici noi, romanii. Iar pariul de tipul WSJ si-l va asuma in Romania, respectand proportiile, BUSINESS Magazin. 

Vom incerca sa facem prin intermediul revistei ceea ce nu am reusit decat in mica masura, din lipsa de timp si spatiu, in Ziarul Financiar. Adica sa explicam simplu, intr-un limbaj direct, modul in care banii circula, iar afacerile de cele mai diverse tipuri, aparent complicate, au un foarte important numitor comun: oamenii. Fie ca sunt manageri, antreprenori, salariati sau doar consumatori. Dorim ca revista sa reprezinte pentru cititorii ei cel mai rapid vehicul de conectare la tendinte care deja nu mai pot fi separate clasic, intre "interne" si "internationale". Nu vom pierde nici ocazia de a diseca, pe rand, aproape fiecare sector al afacerilor romanesti, pentru a analiza prezentul si a incerca sa estimam, alaturi de cei implicati, care este viitorul.

Tot in urma cu cateva zeci de ani, WSJ a mai sesizat ceva important. Ca granita dintre afaceri si timpul liber se subtiaza treptat si ca presa financiara nu poate sa insemne doar companii si burse. La fel de importante pentru mediul de business au devenit modalitatile de eliberare a stresului, arta, cartile sau sportul. Pe scurt, calitatea vietii, care isi va gasi de asemenea loc in paginile BUSINESS Magazin.

Si pentru ca o scrisoare de intentie trebuie sa contina si o promisiune ferma, a noastra va fi pentru calitate: a informatiilor, a opiniilor, a aspectului grafic. Ca produs ce extinde considerabil aria de informatii si analize a Ziarului Financiar, BUSINESS Magazin va prelua si profesionalismul si pertinenta care au impus ziarul pe piata romaneasca. Dar, mai ales, va prelua spiritul de invingator: am facut cel mai bun cotidian financiar din Romania, vom face si cea mai buna revista saptamanala de business.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Scrisoare de intentie
/opinii/scrisoare-de-intentie-979465
979465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.