Comenteaza cu Dorin: Pariuri, inainte de Oscar

Postat la 05 martie 2010 13 afişări

Incepe weekendul premiilor Oscar si, cum romanul se pricepe cel mai bine la masini, fotbal si filme, poate ca o discutie, ba chiar niste pariuri pe tema castigatorilor nu-i de prisos.

N-am pretentii de critic cu patalama, dar am crescut cu Telecinemateca veche, de dinainte de 1989 si cu integralele Ingrid Bergman sau Gerard Philipe, trecand apoi la Fonda batranul, Dario Argento sau, mai nou, la noua cinematografie asiatica.

Asadar, daca tot am dat banii, sa ma pronunt:

- Cartea celui mai bun film pare a se juca intre "Avatar" si "The Hurt Locker", desi vad ca pe IMDB nici "Inglourious Basterds" nu sta prea rau. Acord cele mai mari sanse pentru "The Hurt Locker", cu toate ca un dracusor ma face sa ma gandesc serios si la filmul lui Tarantino. Cred ca membrii academiei americane de film se vor gandi ca banii sunt de ajuns pentru "Avatar"; eu, cel putin, cred asa despre un film pe care l-am apreciat aici pe site si despre care cred in continuare ca impune noi norme pentru entertainmentul de masa

- Cel mai bun regizor - as spune Kathryn Bigelow, "The Hurt Locker". Indiferent de calitatea povestii, de criticile pe care le-a primit filmul (chiar si unii militari din Irak) Bigelow a facut un film puternic. UN FILM, o opera de arta si de fictiune, nu un documentar despre viata militarilor din Irak si nici povestea unor superoameni care distrug intregi regimente inamice. Cred ca Taranatino a fost prea "jucaus". Mi-ar placea o surpriza de genul Jason Reitman - "Up In The Air", un film bun, de care America corporatista avea nevoie.

- Cel mai bun actor - n-am vazut filmul cu Jeff Bridges si nici "A Single Man", regizat de Tom Ford, cu Colin Firth, asa ca ma pronunt, cu ceva indoiala, pentru Morgan Freeman ("Invictus") :).

- Cea mai buna actrita - Jetonul pe Meryl Streep ("Julie and Julia"). Din pacate n-am vazut performanta din "The Blind Side" a Sandrei Bullok. Nici Carey Mulligan ("An Education") n-ar fi o surpriza.

- Actrita, actor in rol secundar - Anna Kendrik si, cred ca nu se mai indoieste nimeni, Cristoph Waltz. Mi-e rusine sa o spun, dar la "Precious", rampa de lansare pentru Mo'Nique (bine clasata pentru rol secundar) si Gabourey Sidibe (rol principal frminin), m-a cam luat somnul :(.

- Cel mai bun film strain - spun "Un prophete" asa, de-al naibii, pentru ca si "Das Weisse Band" este arta cinematografica.

Urmărește Business Magazin

/opinii/comenteaza-cu-dorin-pariuri-inainte-de-oscar-5717637
5717637
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.