RAZBOAIELE DIN SPATELE LUPTEI DIGITALE

Postat la 10 aprilie 2006 1 afişăre

Intr-o industrie care implica bani multi conflictele sunt inevitabile, iar in cazul Half Life 2 acestea nu lipsesc.

Intr-o industrie care implica bani multi conflictele sunt inevitabile, iar in cazul Half Life 2 acestea nu lipsesc.

RAZBOI INTRE COMPANII

Valve si publisherul Vivendi Universal Games se judeca inca din august 2002, aceasta fiind si una din explicatiile pentru care lansarea jocului a fost amanata in repetate randuri. Companiile, care se acuza reciproc de nerespectarea contractelor incheiate, au circa 200 de actiuni in justitie. Complicatii suplimentare sunt create chiar de softul Steam, care aduce Valve 70% din incasarile realizate la vanzarea jocului prin Internet si numai 30% pentru Vivendi.

RAZBOI CU PIRATII

Pe langa faptul ca a facut Half Life 2 greu de "spart", Valve a ajuns chiar sa lanseze propria versiune pirat a jocului pe Internet, pentru a bloca accesul la servere a celor ce folosesc soft ilegal. In prima saptamana, compania a blocat conturile a peste 20.000 de utilizatori de copii ilegale ale Half Life 2. Aceasta actiune poate fi numita si razbunarea lui Gabe Newell, caruia hackerii i-au virusat si furat din computerul portabil, in vara acestui an, o parte din jocul in lucru.

HALF LIFE IN CIFRE

  • 10 mil. de copii vandute din primul joc 
  • 40 mil. $ pentru dezvoltarea Half Life 2
  • 1.200 de copii Half Life 2 vandute in Romania intr-o saptamana
  • 200 de procese intre producatorul Valve Software si publisherul Vivendi Universal

Urmărește Business Magazin

/media-marketing/razboaiele-din-spatele-luptei-digitale-1005398
1005398
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.