Noi actionari in McCann PR

Postat la 29 august 2006 2 afişări

Bogdan Enoiu, care conduce operatiunile BV McCann Erickson in Romania, a cedat 10% din actiunile McCann PR catre doi apropiati ai sai din agentie.

Bogdan Enoiu, care conduce operatiunile BV McCann Erickson in Romania, a cedat 10% din actiunile McCann PR catre doi apropiati ai sai din agentie.

 

Din luna iulie a acestui an, Bogdan Enoiu are cu 10% mai putin din actiunile detinute in business-ul de PR al grupului, McCann Profesional Communication SRL (cunoscuta sub numele de McCann PR). Conform informatiilor publicate de Monitorul Oficial, Bogdan Enoiu a cedat cate un pachet de 5% catre Adrian Botan, director regional de creatie pentru Europa Centrala si de Est al McCann Erickson, si catre Alexandru Dumitrescu, associate creative director al BV McCann Erickson. Dupa cesiune, actionariatul agentiei arata astfel: Bogdan Enoiu - 40%; Silviu Sefer - 20% (Sefer mai este implicat si in business-ul de BTL, Momentum, n.r.); Imola-Marta Calota - 30% (Imola Zoltan, managing partner al agentiei, n.r.); Adrian Botan - 5% si Alexandru Dumitrescu - 5%.

 

In cadrul grupului, Adrian Botan mai detine functia de director adjunct, fiind mana dreapta a lui Bogdan Enoiu. Conform declaratiilor agentiei pentru anuarul 100 Tineri Manageri de Top, editat de BUSINESS Magazin, BV McCann Erickson si-a triplat cifra de afaceri in ultimii cinci ani, de cand Botan conduce departamentul de creatie al agentiei (de notat ca cel mai mare volum de business al agentiei se datoreaza diviziei de media, Universal McCann). McCann PR a fost infiintata in 2004 ca departament de relatii publice al BV McCann Erickson Romania. Din august 2004, McCann PR este entitate juridica independenta. Iar din primavara acestui an, agentia s-a afiliat la reteaua Weber Shandwick, divizia de relatii publice a The Interpublic Group of Companies, din care face parte si McCann Erickson.

 

In anul 2005, primul an intreg de activitate, McCann PR a inregistrat o cifra de afaceri declarata de peste 430.000 de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Noi actionari in McCann PR
/media-marketing/noi-actionari-in-mccann-pr-1006779
1006779
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.