Lagardere intra pe piata TV

Postat la 01 august 2006 1 afişăre

Compania care opereaza posturile de radio Europa FM si Radio 21 anunta investitii de doua milioane de euro pentru doua noi posturi de televiziune

Compania care opereaza posturile de radio Europa FM si Radio 21 anunta investitii de doua milioane de euro pentru doua noi posturi de televiziune

Grupul Lagardere - care in Romania opereaza Europa FM si Radio 21 si care la nivel european este una dintre cele mai mari companii de productie TV - a primit saptamana trecuta de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) licente audiovizuale prin satelit pentru doua posturi de televiziune pe care intentioneaza sa le lanseze in 2007. Acestea se vor numi Europa 1 TV si Europa 2 TV: primul va avea profil generalist, iar celalalt va fi dedicat copiilor si tinerilor. Cele doua televiziuni vor fi operate de compania Europe Development International Romania (EDI Romania).

 

Citata de Mediafax, Cristina Zegheru, vicepresedinte EDI Romania - si viitor administrator si director general al celor doua posturi - a declarat ca investitia se va ridica la aproximativ un milion de euro pentru fiecare din cele doua posturi TV. "Lansarea unui post generalist (Europa 1 TV) de catre grupul Lagardere ar contribui la intarirea prezentei trustului pe piata si la imbunatatirea calitatii pietei audiovizuale", a declarat Zegheru.

 

Ea a mai spus ca postul va fi "de constructie europeana", productia romaneasca urmand sa aiba un loc aparte. Celalalt post va difuza programe pentru copii si tineri pana la ora 23.00, devenind, apoi, un post de televiziune pentru intreaga familie. Astfel, in intervalul 06.00- 23.00, postul se va adresa unui target cuprins in segmentul de varsta 4-14 ani, iar in intervalul 23.00-06.00, va fi o televiziune pentru familie si va difuza filme de arta si productii europene, mai arata agentia Mediafax.

 

Conform oficialilor EDI, pentru cele doua posturi vor fi construite doua studiouri de productie, amplasate in zona de nord a Bucurestiului, unde va fi mutat si sediul celor doua radiouri, din martie 2007. Ea a precizat ca, pe viitor, vor fi construite si studiouri mai mari, pentru productia de seriale de televiziune. Compania care va opera cele doua posturi, EDI Romania, are ca actionari cinci companii, patru dintre ele cu sediul in Franta si una in Monaco: Europe Development International SA, Lagardere Active Resources SNC, Europe FM SA, RFM Enterprises SNC si Europe 1 Communication SA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Lagardere intra pe piata TV
/media-marketing/lagardere-intra-pe-piata-tv-1006576
1006576
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.