Inca un canal de sport

Postat la 18 iulie 2006 1 afişăre

Un nou post de televiziune de sport se pregateste de emisie: Sport Klub Plus. Initial, acesta va emite in Romania si Polonia, spun detinatorii licentei.

Un nou post de televiziune de sport se pregateste de emisie: Sport Klub Plus. Initial, acesta va emite in Romania si Polonia, spun detinatorii licentei.

 

IKO Polonia a primit saptamana trecuta de la CNA o licenta audiovizuala prin satelit pentru un post de televiziune de sport ce se va numi Sport Klub Plus, informeaza Mediafax. Sport Klub Plus va emite initial in Romania si Polonia, conform IKO. Trustul mai opereaza posturile Cool TV si FilmA, precum si televiziunea sportiva Sport Klub, lansata in luna februarie a acestui an in Romania si Ungaria.

 

Administratorul IKO Polonia, Enyedi Andras, a spus ca firma ce va opera postul detine drepturi de difuzare pentru multe competitii sportive care uneori se suprapun, facand astfel necesara difuzarea lor pe un alt post de televiziune. "In prezent functionam in Romania si Ungaria cu Sport Klub. Am dori sa intram pe o piata si mai mare - Polonia. Am gasit parteneri strategici acolo", a declarat Andras, citat de Mediafax. Potrivit lui Andras, noul post se va axa pe difuzarea competitiilor sportive locale si de interes zonal in care sunt implicati sportivi romani.

 

Postul este preluat in prezent de operatorul prin cablu RCS & RDS si prin platforma DTH, Digi TV. Potrivit dosarului de licenta de CNA, IKO intentioneaza sa difuzeze program propriu in proportie de 12% si programe preluate in proportie de 88%. Printre sporturile difuzate se vor numara fotbal, tenis, ciclism, biliard, box, sporturi extreme si baschet.

 

Conform aceluiasi dosar, veniturile anuale estimate se ridica la aproximativ un milion de euro in primul an si 17 mil. in al noualea an. Potrivit CNA, compania IKO Polonia e detinuta de societatea maghiara Iko Kabelteve Szolgaltato Kft, posesoarea marcii Cool TV. Iar IKO Romania, care opereaza posturile Sport Klub, Cool TV si Film A, este detinuta de IKO Production Media Szolgaltato Kft din Ungaria. Actionarii IKO Production Media Szolgaltato Kft sunt Opticorp SA din Luxemburg, cu 95%, si o persoana fizica din Luxemburg, Rakosi Tamas, cu 5%. Acesta din urma e, de altfel, si asociatul unic al Opticorp S.A.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Inca un canal de sport
/media-marketing/inca-un-canal-de-sport-1006467
1006467
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.