Export de lacrimi, pacate si iubiri

Postat la 25 aprilie 2006 1 afişăre

Productiile romanesti de televiziune incep sa iasa la export. Primele pe lista? Telenovelele. Productia de film, ruda saraca a televiziunii din Romania ani buni la rand, incepe sa faca primii pasi spre maturizare - exportul catre alte piete.

Productiile romanesti de televiziune incep sa iasa la export. Primele pe lista? Telenovelele. Productia de film, ruda saraca a televiziunii din Romania ani buni la rand, incepe sa faca primii pasi spre maturizare - exportul catre alte piete. Media Pro Pictures (MPP - Studiourile Buftea) a semnat recent contracte de vanzare sau productie sub licenta in alte tari a telenovelelor "Numai iubirea", "Lacrimi de iubire" si "Pacatele Evei", produse la MPP pentru postul Acasa.

 

Tarile in care cele trei telenovele vor fi distribuite, incepand cu sfarsitul acestui an, sunt Cipru, Bulgaria, Croatia si Slovenia. In Cipru, un post de televiziune comercial a achizitionat pentru difuzare "Lacrimi de iubire" si "Pacatele Evei", in Bulgaria "Lacrimi de iubire" va fi preluat de un post de televiziune distribuit prin cablu, iar in Croatia si Slovenia aceeasi telenovela va fi produsa sub licenta. "Va fi produsa o versiune autohtona a telenovelei, vorbita in limba natala (croata, respectiv slovena), respectand formatul original romanesc si sub atenta indrumare a partii romane", explica reprezentantii Media Pro Pictures. Numele posturilor care au achizitionat aceste productii de televiziune si valoarea tranzactiilor nu au fost dezvaluite din motive contractuale, spun reprezentantii companiei.

 

Toate tranzactiile au inceput in urma cu cateva luni. "Departamentul de export a inceput prezentarea tuturor produselor pe piata internationala la targurile de gen, cum ar fi cele de la Cannes sau Los Angeles", a spus Anca Truta, CEO al MediaPro Distribution. "Fiecare negociere a durat in termen intre 3 si 6 luni, timp in care au fost discutate conditiile in baza carora se va incheia acordul scris ce confirma vanzarea efectiva a produselor."

 

Reprezentantii Media Pro Pictures au mai spus ca si alte tari din fosta Iugoslavie - Serbia si Muntenegru si Bosnia-Hertegovina - "s-au aratat interesate sa cumpere drepturile pentru telenovela «Lacrimi de iubire»", dar si postul public de televiziune din Polonia. Anul acesta, Acasa si Media Pro Pictures au anuntat productia a altor doua telenovele romanesti si a unei serii de productii de fictiune autohtone.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Export de lacrimi,
pacate si iubiri
/media-marketing/export-de-lacrimi-pacate-si-iubiri-1005752
1005752
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.