A început acum 25 de ani cu câteva piese de mobilier lucrate de mână, iar acum conduce un business de peste 100 de milioane de lei

Autor: Ioana Matei Postat la 31 martie 2017 197 afişări

De la câteva piese de mobilier lucrate de mână în 1991, afacerea Lemet a ajuns la dimensiuni la care Alexandru Rizea, cu ani în urmă, nu s-ar fi gândit niciodată.

A început acum 25 de ani cu câteva piese de mobilier lucrate de mână, iar acum conduce un business de peste 100 de milioane de lei

Nivelul de afaceri generat anul trecut de Lemet a ajuns la 108 milioane de lei, în creştere faţă de 2014 (100 de milioane de lei). Compania Lemet a dezvoltat brandul de magazine Lem’s pentru desfacerea produselor sale, reţeaua reunind aproape 70.000 mp de retail amenajaţi în aproape toate judeţele ţării.

Pe platforma Lemet de la Brebu şi în reţeaua naţională de magazine Lem’s activează peste 1.350 de angajaţi. Fabrica Lemet din Brebu a fost înfiinţată în 1991, în prezent halele de producţie şi depozitare acoperă o suprafaţă de peste 36.000 mp. Capacitatea actuală anuală de prelucrare a fabricilor de mobilă Lemet este de aproximativ 3.500.000 de panouri tip PAL. Liniile de producţie sunt complet automatizate, bazându-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.

De formaţie inginer, Alexandru Rizea a pornit afacerea în 1991, şi anterior lucrase într-o fabrică de piese turnate; numele firmei – Lemet – este un acronim pentru cuvintele «lemn» şi «metal», adică materialele cu care lucra, încă de la început, antreprenorul prahovean.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.