Tineri manageri: Radu Ropota, RBS Bank Romania

Postat la 01 iunie 2010 289 afişări

Radu Ropota face parte din valul in plina acumulare al managerilor romani care au reusit sa „cucereasca“ o pozitie in boardul multinationalelor, in cazul sau RBS Bank.

FUNCTIE: director corporate banking

VARSTA: 38 de ani

ACTIONARIAT: Royal Bank of Scotland

COTA DE PIATA: 2,2% la sfarsitul lui 2009

PROFIT: 103 mil. lei

ANGAJATI 1.500

La 38 de ani, Ropota este responsabil de coordonarea diviziei corporate - care reprezinta chiar nucleul operatiunilor RBS - fiind numit in aceasta functie la sfarsitul anului trecut, de belgianul Johan Gabriels. Pasionat de matematica - intr-atat de mult incat a participat ani la rand cu echipa nationala a Romaniei la concursuri internationale, iar ulterior si-a obtinut si licenta de la Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti - el si-a inceput cariera la mijlocul anilor '90 ca ofiter responsabil de exporturi la Daewoo, la acea vreme cel mai mare investitor strain.

Dupa ce a absolvit programul de MBA romano-canadian in parteneriat cu Universitatea din Ottawa, Ropota a ajuns la concluzia ca doreste o cariera in banking, iar ABN Amro (devenita in 2007 RBS, dupa ce grupul britanic Royal Bank of Scotland a preluat banca intr-un deal international) i-a oferit in 2001 un job de relationship manager. Timp de noua ani a crescut pas cu pas, si-a completat CV-ul cu programe de specializare in produse derivative, managementul riscului si finantari structurate, iar perseverenta i-a fost rasplatita la sfarsitul anului trecut.

Cititi mai multe despre Radu Ropota si alti tineri manageri in catalogul "Tineri Manageri de Top 2010" care a aparut pe piata luni, 24 mai.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-radu-ropota-rbs-bank-romania-6144037
6144037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.