Stapanul aromelor

Postat la 26 martie 2007 9 afişări

Italia este recunoscuta ca tara afacerilor de familie care rar accepta intrusi in fruntea grupurilor de miliarde de euro, cu sute de ani de istorie. Luciano Bertinelli a reusit insa sa isi gaseasca un loc intre zecile de membri ai familiei Ferragamo si a transformat divizia de parfumuri a companiei intr-o afacere de peste 30 de milioane de euro in cativa ani.

De fapt, in cazul lui propunerea a venit din partea familiei Ferragamo, care in 2001 avea in plan dezvoltarea diviziei de parfumuri a grupului. "Am devenit managing director al Ferragamo Parfums S.p.A in 2002 si am inceput acest proiect de la zero. Ferrucio Ferragamo (directorul executiv al Salvatore Ferragamo Italia S.p.A si Ferragamo Finanziaria S.p.A n.r.) m-a sunat si mi-a propus sa preiau postul", povesteste Bertinellli intr-o sala de conferinte a hotelului Sighisoara. Managerul a venit in Romania in februarie pentru o prezentare a brandului Ferragamo si a povestit despre experienta sa ca manager de arome. Orasul a fost ales special pentru ca atmosfera si ambientul sunt asemanatoare cu cele din Il Borro, un orasel medieval din Toscana care a fost cumparat de familia Ferragamo.

"Toata viata mi-am petrecut-o in industria luxului. Inainte am lucrat la Bvlgari unde impreuna cu alti patru oameni am inceput acum zece ani afacerea cu parfumuri", isi aminteste Bertinelli, pentru care postul de la Ferragamo a presupus si o schimbare de casa. "M-am mutat dintr-un sat din Elvetia frumos, dar destul de plictisitor, in Florenta."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Stapanul,
aromelor
/lideri/stapanul-aromelor-4073701
4073701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.