Povestea lui Bogdan Enoiu, publicitarul care nu se desprinde de racheta de tenis

Postat la 03 ianuarie 2011 4368 afişări

Bogdan Enoiu este inginer. Sau, mai bine spus, a fost inginer. Acum este unul dintre cei mai cunoscuti si importanti oameni din industria publicitatii, un pionier, asa cum singur se caracterizeaza, conducand de 14 ani grupul de comunicare care in fiecare an isi disputa pozitia de lider al pietei.

In interviuri, Bogdan Enoiu vorbeste putin, scoate rezultatele in fata si faptul ca ele spun totul despre grupul pe care il conduce de la inceputul anilor '90. Prefera sa vorbeasca, in schimb, despre pasiunile sale, in special despre tenis, care in ultimii ani s-a transformat intr-o afacere, dupa ce Bogdan Enoiu a decis sa se implice in organizarea turneului anual de tenis BCR Open Romania. In afara de turneul de tenis, de numele lui Bogdan Enoiu se leaga si organizarea altor evenimente importante, precum gala de retragere a fotbalistului Gheorghe Hagi sau vizita presedintelui american George Bush Jr. in Romania, in 2002. Enoiu a terminat Facultatea de Metalurgie in 1984, iar primul loc de munca a fost la uzina Dacia de la Colibasi, langa Pitesti. Doar noua luni a lucrat acolo, dupa care a venit la Bucuresti, unde a lucrat tot ca inginer, la IMGB.

Din 1991 intra in publicitate si incepe ca antreprenor, infiintand agentia Clip. Pentru un nou intrat in domeniu, Enoiu a reusit sa atraga in scurt timp doua contracte uriase - Xerox si Coca-Cola. A atras astfel si atentia retelei internationale McCann Erickson, care in 1996 preia agentia Clip. De aici, totul este istorie, iar evolutia McCann Erickson in Romania este cunoscuta de toata lumea, nu doar datorita rezultatelor in crestere de la an la an gratie dezvoltarii grupului pe diverse paliere, precum media buying, productie publicitara, PR sau BTL, ci si datorita clientilor cu care a lucrat, intre care Vodafone si Coca-Cola.

Pentru urmatorii ani, planurile lui Bogdan Enoiu sunt clare: urmeaza retragerea din publicitate in 2014 si apoi concentrarea pe proiectele personale. Pana atunci, seful de la McCann Erickson Bogdan Enoiu continua competitia pe o piata care se afla intr-unul dintre cele mai dificile momente de pana acum.

Urmărește Business Magazin

/lideri/povestea-lui-bogdan-enoiu-publicitarul-care-nu-se-desprinde-de-racheta-de-tenis-7837569
7837569
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.