Principalul motiv care împiedică antreprenoriatul: teama de eşec

Autor: Alexandra Nicu Postat la 21 noiembrie 2013 124 afişări

În urma unui studiu realizat de compania Amway, teama de eşec este principalul factor care împiedică potenţialii antreprenori să îşi pună în aplicare ideile. Conform datelor colectate din 24 de ţări, prin intermediul unui chestionar, 39% din respondenţi îşi doresc să lanseze o afacere, dar nu se simt pregătiţi pentru a-şi asuma un asemenea risc.

Studiul a evidenţiat şi faptul că 69% din totalul de respondenţi au o atitudine pozitivă faţă de antreprenoriat, cele mai mari valori înregistrându-se în Danemarca, cu un procent de 89%. Pe locul doi se află Finlanda, cu 87%, urmată de Finlanda, cu un procent de 84%.

Columbia şi Mexic se află în topul listei după numărul de respondenţi care ar dori să fondeze propria companie, urmate de Grecia, cu un procent de 53%. Cea mai mică valoare a foat înregistrată în Japonia, cu doar 17%.

În categoria persoanelor care au deja o afacere proprie,  procentele sunt scăzute. Primele trei ţări din clasament, Rusia, Danemarca şi Finlanda, au procente de sub 4%. Teama de eşec a fost răspunsul comun al respondenţilor pentru motivul principal de a nu deschide o companie pe cont propriu. 94% din persoanele chestionate în Japonia şi 91% din cele din Cehia şi Italia au afirmat că această teamă este datorată poverilor financiare până la faliment şi pericolului crizei financiare.

Motivele care încurajează respondenţii să devină antreprenori sunt independenţa de angajator şi realizarea propriilor idei (43%), un al doilea venit (29%) sau reîntoarcerea pe piaţa muncii (19%).

Potrivit raportului Amway, factorii care ar putea convinge respondenţii să îşi deschidă propria afacere sunt finanţarea publică şi creditele destinate începerii unei afaceri (42%), educaţia în domeniul antreprenoriatului şi învăţarea abilităţilor de business (33%) şi sprijinul prin intermediul reţelelor de business (27%).

Per total, ţările care sunt deschise faţă de conceptul de antreprenoriat sunt Statele Unite ale Americii, cu un procent de 73%, şi Australia, cu 62%. România se află pe ultimele locuri, cu 57% din respondenţi având o atitudine pozitivă faţă de antreprenoriat.

Amway este o companie din domeniul industriei vânzărilor directe, fiind inclusă în DirectSelling News Global 100 în urma vânzărilor globale de 11,3 miliarde de dolari în

2012 şi datorită eforturilor unei reţele de peste 3 milioane de întreprinzători privaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
antreprenori,
esec,
teama,
atitudine,
risc,
business
/actualitate/principalul-motiv-care-impiedica-antreprenoriatul-teama-de-esec-11709903
11709903
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.